22 februari 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Kunstexposities rond de gondelvaart

Geplaatst op: 2 augustus 2018

In het dorpshuis ‘De Zandbelt’ van Belt-Schutsloot wordt ook dit jaar tijdens de gondelvaartfeesten een expositie gehouden. Deze keer worden werken getoond van Greetje Tonn, Heleen van Heusden, Peter Stechwey, John Stam, en Hans Verburgh. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken en materialen, lopen de kunstwerken uiteen van realistisch tot modern.

Openingstijden:

Vrijdag 10 augustus van 11.00 – 20.00 uur en

Zaterdag 11 augustus van 11.00 – 20.00 uur.

Zondag 12 augustus van 13.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Greetje heeft, door diverse lessen over ‘traditionele schildertechnieken’ te volgen bij een Spaanse schilder, veel geleerd over kleuren mengen en composities. Aquarelverf gebruikt ze voor precisiedingetjes. Olieverf voor mooie overgangen in portretten en stillevens. Voor landschappen en luchten werkt ze met pastelkrijtjes. Houtskool gebruikt ze voor alles en nog wat.

Heleen: Van exacte weergave van de werkelijkheid, natuurgetrouw, waarnemend tekenen naar intuïtieve weergave van subjectieve waarnemingen in binnen- en buitenwereld. Dat is in het kort de ontwikkeling die Heleen heeft doormaakt. Haar inspiratiebronnen liggen in de buitenwereld, in de natuur, en in haar binnenwereld. Tijdens het schilderproces ontstaat een wisselwerking tussen die twee werelden.

Peter heeft het schilderen overgenomen van zijn vader. Zijn stijl is het realistisch weergeven van een wereld in olieverfschilderijen en aquarellen. Het is voor hem ontspanning en voor onderwerpen hoeft hij niet ver van huis te gaan. In de punter vaart hij zo een levend schilderij binnen.

John: Al wandelende in natuurgebied ‘Weerribben-Wieden’ (of in eigen tuin) komt John allerlei foto-objecten tegen. Om de met dauwdruppels bedekte insecten te fotograferen gaat hij vaak vroeg op pad.

Dat levert bijzondere plaatjes op.

Hans maakt al jaren filmopnames en monteert die tot uiteenlopende producten. Met hoog kwaliteitsmateriaal of lekker pixelige digitale cameraatjes gemaakt, gaat het hem om de verbeelding. Filmen is volgens hem niet anders dan met gekleurd en bewegend licht in een structuur expressie tonen die aan de toeschouwers een impressie, een belevenis, biedt. Of de bedoeling van Hans gelijk loopt met wat de kijker beleeft? Dat is altijd afwachten. 80 jaar gondelvaart is dit jaar zijn thema.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice