31 mei 2020 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Ook Open Kerkendag in Zwartsluis

Geplaatst op: 12 september 2018

De gemeente Zwartewaterland organiseert op zaterdag 15 september voor het eerst een Open Kerkendag. In de Hanzestad Hasselt worden vooral  ’s middags een aantal activiteiten georganiseerd.  De kerken in Zwartsluis doen ook mee.

Zij organiseren op de zaterdagmorgen van half elf tot ongeveer kwart voor twaalf in de Hervormde Kerk een bijeenkomst. Hierin zal centraal staan het religieus erfgoed van Zwartsluis. Er worden enkele presentaties gegeven van de kerkgebouwen vanuit het verre verleden naar het heden. Kerkgebouwen van toen die er nu niet meer zijn of een andere bestemming hebben gekregen naar de kerkgebouwen die nu nog in gebruik zijn.

De presentaties zijn samengesteld door Thijs Oosterhof, archivaris van de Historische Vereniging Zwartsluis. Hij beschikt over veel prachtig fotomateriaal. Bij de presentaties mag iedereen meedoen aan het gesprek over de Sluziger kerkhistorie. De presentaties worden afgewisseld met liederen gezongen door het koor Mixed uit Zwartsluis onder leiding van dirigent Ina Lok. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de REFO 500 werkgroep.

Aanvang 10.30 uur.

(Bij de foto: geveltekst uit 1649 NH Kerk Zwartsluis die bewaard is gebleven)

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Ook Open Kerkendag in Zwartsluis”

  1. jan schraa schreef:

    schaf de kerken toch af want in de hemel is ook geen kerk te zien

Aquaservice