17 april 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Kinderboekenweek op de Arembergschool

Geplaatst op: 12 oktober 2018

Tekst en foto Anke Krol

Afgelopen week vierde de Arembergschool de jaarlijkse Kinderboekenweek met verschillende activiteiten voor alle groepen in het kader van het thema van dit jaar ‘Vriendschap: Kom erbij!’

De Kinderboekenweek werd op woensdag 3 oktober vrolijk geopend op het podium van school met een optreden door twee juffen als het bekende vriendenstel Buurman en Buurman. De juffen konden op een enthousiast publiek rekenen.

Tijdens de Kinderboekenweek werd er op school volop voorgelezen en gelezen uit boeken met als thema ‘vriendschap’. De kleuters speelden in de klas als Buurman en Buurman en de oudere leerlingen werkten aan vragen als ‘Wat betekent vriendschap voor mij?’ en ‘Wanneer is iemand een vriend?’

Ook tijdens het project ‘Hallo Wereld’ op school, waarin de lessen humanistische vorming en godsdienstige vorming bij elkaar komen, is door de betreffende leerkrachten op verschillende manieren aandacht besteed aan het thema.

Op vrijdag 5 oktober vond vervolgens de traditionele filmdag plaats met films over vriendschap en een lekker hapje en drankje voor alle leerlingen.

Tot slot was er dan nog op maandagmiddag 8 oktober de jaarlijkse Kinderboekenmarkt in de hal van school, verzorgd door boekwinkel Bruna uit Meppel. De boekwinkel had voor alle kinderen en leerkrachten toepasselijke vriendschapsarmbandjes als cadeautje meegenomen. Leerlingen van alle groepen hebben met elkaar boeken uitgezocht voor de klassenbibliotheek. Na schooltijd werd de Kinderboekenmarkt druk bezocht door kinderen en ouders.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice