17 april 2021 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Spannende week voor jongste en oudste Aremberg-leerlingen

Geplaatst op: 17 november 2018

Tekst Anke Krol, foto Jeannet van Spijker

Afgelopen week was een spannende week voor de jongste en oudste leerlingen van de Arembergschool. Voor de jongste kinderen stond hun eerste voorstelling op het programma en voor de oudste de zogenaamde Beverwedstrijd.

Afgelopen maandag deden de Meerpresteerders, vier leerlingen uit de groepen 7 en 8, mee aan een landelijke informaticawedstrijd. De school doet voor het vierde achtereenvolgende jaar hieraan mee. Ruim vijfhonderd scholen namen dit jaar deel aan de Beverwedstrijd. De leerlingen kregen verschillende vragen op het gebied van onder andere informatica, logica en algoritmen. De uitslag volgt over een paar weken op school.

De allerjongsten beten afgelopen maandag het spits af van de voorstellingenreeks op school met hun allereerste voorstelling. Ze mochten maar liefst drie keer optreden: op maandag voor de peuters van het Hummeltjeshonk, op dinsdag overdag voor hun medeleerlingen en ’s avonds voor hun familie.

Er was een flinke voorbereiding voorafgegaan aan de voorstelling. Naar aanleiding van het boek ‘Agent en boef’ heeft groep 1 een aantal weken gewerkt aan het thema ‘politie’. De kinderen speelden regelmatig zowel agent als boef, er werden (verkeers)regels besproken en natuurlijk veel liedjes over de politie gezongen, ook in het Engels.

Dit kwam allemaal aan bod tijdens de voorstelling over de politie. De kinderen zongen alle geoefende liedjes en opzegversjes vol enthousiasme. Ook werd er veel gelachen om allerlei grapjes. Alle leerlingen hebben enorm hun best gedaan op het podium voor hun publiek en hebben voor maar liefst drie geslaagde en vrolijke voorstellingen gezorgd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice