17 april 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Reeks voorstellingen op de Arembergschool

Geplaatst op: 2 december 2018

Tekst Clarissa Elken, Foto Roelie Blaauw

Maar liefst drie groepen hebben de afgelopen weken hun voorstellingen gegeven op het podium van de Arembergschool. Alle groepen mochten twee keer optreden: ‘s Ochtends voor hun medeleerlingen en ‘s avonds voor hun familie. De kinderen van groep 2 mochten afgelopen dinsdag 27 november hun kunsten vertonen. Zij gaven de voorstelling ‘Kikkers en de schoenkabouters’.

Kikker en zijn vrienden Eend, Haas en Varken vonden onder een grote paddenstoel schoenen gevuld met eikels, kastanjes en beukennootjes. Dat hadden de Schoenkabouters gedaan, om de dieren in het bos te eten te geven. De kinderen wilden hun schoenen graag terug omdat ze die wilden zetten voor Sinterklaas.

Na het zingen van verschillende herfstliedjes en natuurlijk ‘Sinterklaas Kapoentje’ kwam het uiteindelijk allemaal goed. Het was een leuke en vrolijke voorstelling.

Groep 3 was op donderdag 22 november aan de beurt. De leerlingen van deze groep brachten de voorstelling “De kleine blauwe truck.”

Een voorstelling vol echte vriendschap. Een kleine blauwe truck vertrekt en gaat op weg. Hij komt langs een boerderij, waar allerlei dieren wonen die vriendjes van hem zijn. Dan komt er een grote gele truck veel te hard aangereden en let niet op de dieren. Als hij vast komt te zitten krijgt hij geen hulp. De blauwe truck schakelt al zijn dierenvrienden in om de gele truck los te krijgen, die iedereen dankbaar is en nu weet dat je vrienden nodig hebt om elkaar te helpen. Alle kinderen van groep 3 sloten hun voorstelling enthousiast af met het liedje ‘Make new friends’.

Tot slot mochten de leerlingen van groep 4 afgelopen donderdag 29 november hun voorstelling ‘Het vergeten Pietje” geven.

Sinterklaas vertrekt naar Nederland zonder kleine Piet. Kleine Piet blijft samen met zijn vrienden eekhoorn en papegaai achter in Spanje. Dan vindt kleine Piet aan zee een fles met een brief van Sinterklaas. De stoomboot is gezonken en Sint is gestrand op een eiland. Kleine Piet bouwt een vlot samen met zijn vrienden om Sint te gaan helpen. Ze vinden Sinterklaas en zijn pieten op het Paaseiland. Kleine Piet bedenkt om een boot te gaan bouwen en zo vertrekken ze alsnog naar Nederland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice