13 juli 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Deel Vier gaat het laatste jaar in

Geplaatst op: 3 december 2018

“Wie hier nog nooit is geweest, heeft nog een jaar de tijd….”, glimlacht Jo Langenberg. Haar Deel Vier begint binnenkort namelijk aan het laatste jaar van het bestaan. Daarna wordt de zaal omgebouwd tot particulier vakantieverblijf.

Het is de komende twaalf maanden vooral geen kwestie van afbouwen, schudt Langenberg haar hoofd in haar keuken in Baarlo. “Zeker niet, ik wil eruit met een knal. We gaan er nog een jaar vol tegenaan en ons uiterste best doen voor onze klanten. Daaronder zitten veel vaste opdrachtgevers: die moeten weten waaraan ze toe zijn, vandaar dat we nu melden dat we over een jaar de deuren sluiten.”

Dan heeft Langenberg er ondertussen vijftien jaar opzitten. Achttien jaar geleden kwam ze met haar echtgenoot in Baarlo wonen en enige tijd later opende Deel Vier haar deuren. “We hebben altijd een mooie stabiele omzet gedraaid. Grote bedrijven mogen hier graag vergaderen en we zijn altijd een geschikte locatie voor feestjes en bruiloften geweest. We hebben een prachtige tijd gehad. En nog steeds is de horeca een prachtig beroep.”

Maar wel een zwaar vak, voegt ze er aan toe. “Dat wordt nog wel eens onderschat, denk ik. Neem een bruiloft: dan ben je van 9 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s avonds de gastvrouw. Je wilt alles tot in de puntjes geregeld hebben. En voordat de gasten arriveren heb je al veel geregeld en na afloop wacht de schoonmaak. Gelukkig werk ik samen met een mooi team.”

De beslissing dat ze stopt, heeft ze enige tijd geleden al genomen. “Ik ben dan straks bijna 64 jaar en dat vind ik een mooie leeftijd om te stoppen. Het lijkt me fijn om meer vrijheid in mijn agenda te hebben, zodat ik eens spontaan naar mijn kinderen in Haarlem en Italië, waar mijn jongste zoon profvoetballer is, kan gaan. Ook wil ik meer tijd besteden aan tuinieren, lezen, fotograferen en reizen. De bedrijfsbus bouwen we straks om tot camper.”

Maar die camper staat minimaal net zo vaak ‘gewoon’ in Baarlo, want verhuizen is geen optie. “Nee, wij willen hier absoluut niet weg. Deze buurtschap en de mensen die er wonen zijn goud waard. Over verkoop denken we niet na. Daarom verbouwen we de Deel straks tot een vakantieverblijf voor vier tot acht personen. Maar tot die tijd blijven we dus nog volop in bedrijf. Ik heb nu bijvoorbeeld al weer drie feesten in september 2019 staan. Ik kijk er erg naar uit om me nog een jaar voor de gasten in te zetten en hoop daarna op een prachtig afscheid.”

Nog een keer genieten van de unieke locatie, met onder meer de Finse kota? Kijk dan op www.deelvier.nl voor alle mogelijkheden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice