13 juli 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Gemeente krijgt compensatie voor zorgkosten

Geplaatst op: 5 december 2018

De gemeente Zwartewaterland krijgt eind dit jaar ruim 7 ton van het Rijk uitgekeerd. Dit als compensatie voor de kosten op WMO en jeugdzorg. Net zoals veel gemeenten legt Zwartewaterland nu toe op de kosten.

Maar liefst 77 gemeenten willen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Fonds Tekortgemeenten. Daarin zit 200 miljoen euro. De betrokken gemeenten leggen in totaal veel meer toe op de zorg, waardoor ze niet het hele bedrag gecompenseerd krijgen. Het tekort van Zwartewaterland was de afgelopen twee jaar ruim 1,4 miljoen euro.

De gemeenten zijn sinds een aantal jaren verantwoordelijk voor WMO en Jeugdzorg.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice