29 maart 2024 Gebruikers online: 51
Agenda
Active creations

Karrenvracht medailles voor ZvZ

Geplaatst op: 10 december 2018

Zwemvereniging Zwartsluis (ZVZ) verscheen zaterdag met 18 zwemmers aan de start bij het Minioren-Junioren Circuit – deel 2. In zwembad De Vrolijkheid te Zwolle werden 10 verschillende afstanden gezwommen met in totaal 38 starts. Aan het eind van de wedstrijd keerde ZVZ met 22 medailles en vele persoonlijke records terug naar Zwartsluis. Hoogtepunt van de dag was een landelijke toptijd voor Emmelien Smelt op de 100m vlinderslag en voor Fay Boxum op de 200m wisselslag.

De 15 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles zijn natuurlijk een geweldige prestatie voor zowel de vereniging als de individuele zwemmers. De zwemmers zwommen in hun eigen leeftijdscategorie. Degene die naar het goud zwommen, waren Myrthe Dorgelo (2x), Kaylen Schonewille (2x), Storm Boxum (2x), Emmelien Smelt (2x), Fay Boxum (2x), Paula Felicia Spans(2x), Anna Klomp(1x), Jaydey Schonewille(1x) en Diede Veld(1x) met prachtige persoonlijke records. Zilver was er voor Myrthe Dorgelo (50m vlinderslag), Jaydey Schonewille (50m borstcrawl), Arthur Alberts (100m schoolslag) en Anna Fix (200m wisselslag). Een derde plek was er voor Rick Smelt op de 100m wisselslag en zo ook voor Kaylen Schonewille. Anna Fix zwom naar brons op de 50m borstcrawl.

Er waren meer positieve resultaten. Zo overtrof Rosa Visscher zichzelf op 100m borstcrawl en zwom meer dan 9,5 seconden van haar tijd af. Jette Mensink zwom op deze afstand naar een mooi persoonlijk record van 9 seconden. Anigue Dorgelo verbeterde haar tijd op de 50 meter borstcrawl en zwom voor de eerste keer de 200m wisselslag in een prima tijd. Aan start van 100m vlinderslag verscheen Cas Kleinpenning voor het eerst en hij zwom op deze zware afstand een mooie tijd. Floor Rietman beleefde een mooie race op de 100m wisselslag wat ze afsloot met een PR van 5 seconden. Nils van Toly verbeterde zijn tijd op de 200m wisselslag en tikte met een nette PR net als vierde aan.

Kijk voor alle tijden van de zwemmers op https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/webkalender/wedstrijd/17441/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice