29 mei 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Dialect centraal op ledenavond Historische Vereniging

Geplaatst op: 10 januari 2019

 

De Historische Vereniging Zwartsluis houdt woensdag 16 januari haar ledenavond. Thema is ‘Weten wa’j zegt’. Dit is eeninformatieavond over de geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel. Een avondvullend programma met voor de pauze dr. Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van streektaal.

Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel dialectsprekers zijn er nog in Overijssel? Na de pauze zal Albert Bartelds  in gesprek gaan over de stand van zaken van het dialect en een verkenning ondernemen naar de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Harrie Scholtmeijer is opgegroeid in Vollenhove. Studeerde Nederlands, Oud-en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op dit moment wekt hij als projectleider streektaalkunde bij de IJsselacademie te Zwolle en op de Hogeschool Utrecht als docent Nederlands en Taalkunde binnen de opleiding Gebarentaaal.

Albert Bartels is geboren en getogen in Rouveen en werkzaam als streektaalmedewerker bij de IJsselacademie. Hij beweegt zich voornamelijk in het culturele domein, hij heeft diverse streektaalprojecten bedacht en uitgevoerd binnen dat domein, alsook onderwijsprojecten.

Tijd en locatie: woensdag 16 januari 2019, aanvang 20.00uur inloop vanaf 19.30uur in Sluuspoort Handelskade 25 te Zwartsluis.

Leden vrij entree.  Niet leden €5,00 incl. koffie/thee

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice