25 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Historische Vereniging wil oorlogsverhalen vastleggen

Geplaatst op: 4 februari 2019

De Historische Vereniging gaat zich bezighouden met het voorbereiden van een bijzondere uitgave van de Sluziger Kroniek voor volgend jaar april. Dit naar aanleiding van 75 jaar Bevrijding, in 2020. Plan is om deze uitgave te vullen met verhalen uit de monden van (oud) Sluzigers die de oorlog hebben ervaren. “Wellicht niet aan den lijve, toch is het een zeer heftige periode geweest die de oudste Sluzigers zeker is bijgebleven. Soms zal het moeilijk zijn om verhalen los te krijgen, maar we gaan het proberen”, aldus het bestuur van de vereniging.

“Het Historisch Centrum Overijssel doet een beroep op, activeert, historische verenigingen om de oorlogsverhalen bij betreffende (oud) inwoners te achterhalen, nu het nog kan; althans, hopen we. Het is de bedoeling om de verhalen ook te publiceren op het internetplatform MijnStadMijnDorp. Wij zijn dus op zoek naar (oud) Sluzigers die hiervoor geïnterviewd willen worden. Uiteraard houden we ons ook zeer aanbevolen als iemand ervoor voelt om een interview af te nemen. Ook kunt u zelf in de pen klimmen om een verhaal te schrijven.”

“Sluzigers die zich geroepen voelen kunnen contact opnemen met ons. Kent u Sluzigers die we hiervoor kunnen benaderen? Geef ze aan ons door! We hopen op respons. Reacties graag naar info@historiezwartsluis.nl of naar bestuur of redactieleden Sluziger Kroniek.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice