Agenda
Active creations

Pegasus wint eenvoudig van Side-Out

Geplaatst op: 4 februari 2019

Pegasus walste zaterdag over Side-Out uit Slagharen heen. De uitwedstrijd werd ook al met 0-4 gewonnen. Goed nieuws was bovendien dat de wedstrijd met een voltallige selectie werd genomen. Na twee maanden blessureleed kon aanvoerder en trainer Albert Dijkstra bijvoorbeeld weer aanhaken.noodgedwongen langs de kant.

In set 1 werd er vanaf het begin goed gespeeld. De mannen uit Zwartsluis liepen direct uit tot 8-3. Tot aan de 15 liep alles prima, toen kwam er een kleine dip waarin een aanvalsfout, servefout en een zwakke pass ervoor zorgden dat Side-Out inliep op Pegasus. Maar dit duurde niet lang, want vanaf 18 tot aan 25 kwam Side-Out er niet meer doorheen, mede door sterk serveren van Pegasus. De set werd overtuigend gewonnen met 25-15.

In set 2 begon Slagharen meer druk te zetten, de buitenaanval kwam er beter doorheen, er werd meer druk geleverd met de serve en de spelverdeler van Slagharen maakte betere keuzes waardoor het blok niet optimaal gezet kon worden. Op het moment van 18-18 verrekte libero Ane Boschma van Pegasus opnieuw zijn kuit en kon helaas niet verder spelen. De pass bleef gelukkig stabiel aan de kant van Pegasus, en na meerdere setpoints deze op 29-28 eindelijk verzilverd kon worden en werd het 30-28.

In set 3 was het vertrouwen optimaal bij Pegasus en bij de mannen uit Slagharen compleet weggezakt. In het begin was het stuivertje wisselen met punten (er waren geen serve series en gingen gelijk op tot 9-8), maar nadat er drie punten uitgelopen werd door Pegasus, kreeg de tweede spelverdeler van Slagharen zijn kans om zich te bewijzen. Doordat Pegasus druk bleef zetten met slim spel en prachtige aanvallen, werd het spelverdelen aan de kant van Slagharen erg doorzichtig waardoor het blok goed stond bij Pegasus. De midaanval gebruikte Slagharen bijna niet, en als ze dat wel deden werd er niet echt druk meegezet op de verdediging van Pegasus. Uiteindelijk werd er vrij simpel gewonnen met 25-17.

In set 4 werd er een vervolg gegeven aan het prima spel van Pegasus uit set 3. Side-Out had de moed al opgegeven en kwam er met hun B-team in deze set niet meer aan te pas. Aan het einde van de set scoorde Side-Out nog wat punten maar toen was het al te laat. Deze set werd ook ruim gewonnen met 25-13 door Pegasus.

Een prachtige en ruime 4-0 overwinning geven een goede basis voor de komende wedstrijden om zo aansluiting te houden voor plek nummer 3. De komende twee wedstrijden worden weer gespeeld in Zwartsluis en beide keren tegen de hekkensluiter Fama. Maar deze tegenstander is niet te onderschatten, want ze wonnen de vorige keer met 3-1 van Pegasus.