13 juli 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Regiorecord voor minioren ZvZ

Geplaatst op: 4 februari 2019

Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) stond zaterdag met 23 zwemmers aan de start van de Swimkick en het Minioren Circuit, deel 2. In zwembad De Vrolijkheid te Zwolle werden achttien verschillende afstanden en twee estafettes gezwommen, waarna ZvZ met 39 medailles en 34 persoonlijke records (PR’s) terugkeerde in Zwartsluis. Hoogtepunt was wel het regiorecord op de vier keer vijftig meter vrije slag voor gemengde teams onder de twaalf jaar.

De 15 gouden, 21 zilveren en 3 bronzen medailles zijn natuurlijk een geweldige prestatie voor zowel de vereniging als de individuele zwemmers. Bij de Swimkick zwom Dylan Freriksen met een PR van 1.04.74 op de 50 meter rugslag en een PR van 59.01 op de 50 meter schoolslag naar twee zilveren medailles. Nicky Freriksen zwom op de 50 meter rugslag in een tijd van 47.70 voor het eerst naar het goud. Nieuwkomer Stan Kronenburg ging met een zilveren medaille op de 25 meter rugslag en een gouden medaille op de 25 meter schoolslag naar huis.

Resultaten Minioren Circuit
Er waren ook positieve resultaten bij het Minioren Circuit. Zo zwom Fay Boxum met ruim vier seconden een PR van 1.33.24 op de 100 meter schoolslag, goed voor goud. Paula Felicia Spans behaalde zilver op de 100 meter rugslag in 1.37.81, een PR van een kleine zes seconden. Rosa Visscher en Jette Mensink zwommen in een tijd van respectievelijk 8.31.51 en 7.21.29 voor het eerst de 400 meter vrije slag. Aangemoedigd door hun teamgenoten zwommen Esmee Mulder, Diede Veld, Emmelien Smelt en Storm Boxum naar het goud op de vier keer vijftig meter vrije slag voor gemengde teams onder de twaalf jaar, met 2.07.58 de snelste tijd ooit in Overijssel en Gelderland gezwommen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice