17 april 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Kinderen Arembergschool dichten er op los

Geplaatst op: 5 februari 2019

Tekst en foto Clarissa Elken

Het gedichtenfestival op de Arembergschool is ook dit jaar weer gehouden. De peuters en groepen 1 tot en met 4 waren als eerste aan de beurt. Tante Truus praatte die morgen alles een beetje aan elkaar. Eerst waren de kinderen van groep 1 en 2 aan de beurt. Alle vier kinderen konden hun versje al geweldig voordragen. 

De peuters hadden in de pauze een mooi versje en liedje ingestudeerd. Na de pauze waren de kinderen van groep 3 en 4 aan de beurt om hun versje op te zeggen.

Terwijl de jury nadacht traden twee artiesten op met een muzikaal optreden. Het was voor de jury een moeilijke taak om twee winnaars uit te kiezen, want iedereen had het geweldig gedaan. De uiteindelijke winnaars van groepen 1 tot en met 4 waren Elin uit groep 1 en haar broer Aaron uit groep 3.

Later die ochtend waren de groepen 5 tot en met 8 aan de beurt. Deze groepen hadden dit jaar de opdracht gekregen om zelf een gedicht of rijm te maken. Tijdens het voordragen konden we horen dat er echt mooie gedichten gemaakt zijn. Het was geweldig om naar te luisteren. Alle leerlingen hebben het supergoed gedaan.

De jury had een lastige taak om een winnaar te kiezen want ze moesten maar liefst kiezen uit 6 verschillende gedichten. Fay Hoexum was de winnaar van de groepen 5 en 6.

Daarna was het de beurt aan groep 7 en 8 om hun gedicht voor te dragen. Daar had de jury een iets makkelijker taak want er moest gekozen worden uit vier gedichten. Uit groep 7 en 8 werd Feline Sam de winnaar.

De jury heeft beloofd om volgend jaar weer te komen jureren. De jury werd nog bedankt met een leuke attentie. De ouderraad heeft voor een lekker kopje koffie gezorgd en na afloop werd de boel weer opgeruimd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice