19 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Restaurant ‘de Geschilde Aardappel’ gaat in 2020 open

Geplaatst op: 8 juni 2019

Jacco en Jojanneke aan de Zomerdijk waar onlangs een informatiebord van Natuurmonumenten is geplaatst.

Jacco Plomp en Jojanneke Krabbe openen in februari het kleinschalige restaurant De Geschilde Aardappel. Dat is dan gespecialiseerd in verse patat en andere biologische gerechtjes. De komende periode bouwt Jacco zelf het restaurant aan de Zomerdijk, in de eerste woning van Zwartsluis vanuit de richting Beukers.

Daar wonen ze sinds acht jaar in het ouderlijke huis van Jojanneke. “Ik ben hier geboren en heb de voormalige boerderij later van mijn vader gekocht. Stukje bij beetje knappen we deze plek op”, vertelt Jojanneke. Ze hebben de omgeving in ieder geval mee. “Voor het water van het Meppelerdiep, achter de natuur van De Wieden. Beter kan niet”, glimlacht Jacco.

Op die locatie serveren Jojanneke en Jacco komend jaar al thee en vers fruit, in afwachting van de ombouw tot restaurant. “Bedoeling is straks dat we het in de winter rustig aan doen en in de zomermaanden vol gas even. Dan komen veel fietsers, wandelaars en watersporters langs deze plek. Die kunnen hier genieten van verse patat die we zelf maken en andere biologische producten”, vertelt Jacco.

De geboren Rotterdammer bakt al jarenlang zelf zijn patat. In zijn geboortestad zag hij dat restaurants zich daarin specialiseerden. “Tja, waar komt de belangstelling vandaan: het is gewoon lekker”, glimlacht Jacco, die verwacht dat voor het product ook in Zwartsluis en omgeving een markt is.

De Geschilde Aardappel wordt een restaurant van 70 vierkante meter met een terras aan de kant van het Meppelerdiep. Op de kaart geen alcoholische dranken. Jojanneke organiseert ook kinderfeestjes en geeft bovendien paardrijles.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice