2 juni 2020 Gebruikers online: 58
Agenda
Active creations

Hevige schaakstrijd eindigt gezellig

Geplaatst op: 13 juni 2019

Schaakclub Het Zwartewater hield onlangs haar jaarlijkse snelschaaktoernooi georganiseerd. ‘Oud schaakleden’ Dik Moen, Peter Weijs, Jacob Lok en andere bekende gezichten waaronder Jaap v.d. Heide, de bijna complete familie Tiggelaar, Henk van Haaster en Asje Palland hadden zich al vroeg in de ochtend rond ’t Ende verzameld.

Om 19.00 uur stormden ze de schaaksocieteit binnen, opgewacht, enigszins zenuwachtig, door de leden van schaakclub Het Zwartewater. Nadat men elkaar besniffeld en vertroeteld had kon de strijd beginnen. Onder de inspirerende leiding van wedstrijdleider Teun Troost werden er drie teams ingedeeld. Met 6 minuten op de schaakklok barstte het spektakel los. Nadat een ieder zijn partij gespeeld had en er hier en daar een gevecht had plaats gevonden, dat door Teun Troost direct in de kiem werd gesmoord, kwam er een A-team en een B- team uit de schaakbus.

De teams werden ingedeeld, de posities werden ingenomen en nu met wederom 6 minuten bedenktijd. Het gevecht barstte in alle hevigheid los. Hier en daar vloog er een schaakklok door de lucht, meerdere pionnen die het moesten ontgelden, een bierflesje dat net over het hoofd van Jan Wiers vloog. Een tand door de lip, een blauw oog, een buil op het voorhoofd, een bloedneus, maar er werd ook veel gelachen. Nadat de partijen gespeeld waren werden de winnaars bekend gemaakt. Voorzitter Harm de Jong, zelf licht gewond aan zijn linker been, enigszins mank lopend, omdat zijn tegenstander hem tijdens de partij onder tafel tegenaan had geschopt, nam het woord en las de uitslagen voor.

In team A werd Jaap Russchen 1e, Klaas-Jan v.d. Vinne 2e en Peter Weijs 3e. In team B werd Henk van Haaster 1e, Wim Jurgens 2e en Jacob Lok 3e.

Allen kregen een VVV-bon, die door  Jan Wiers en Harm de Jong beschikbaar waren gesteld. De schaaktroetelprijs, in de vorm van een heerlijke fles Beerenburg, ging ook dit jaar naar Henk Terpstra. De drankjes werden, op prettige wijze, verzorgd door Anne en Marjan de Jong.

Al met al een geweldige avond die volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Op de foto v.l.n.r. Peter Weijs, Henk van Haaster, Jacob Lok, Jaap Russchen, Wim Jurgens, Klaas-Jan v.d. Vinne en zittend Henk Terpstra.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice