25 april 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

GKV Zwartsluis neemt afscheid van predikantenechtpaar

Geplaatst op: 14 juni 2019

De gemeente van de GKV Zwartsluis heeft vrijdagavond 14 juni afscheid genomen van predikant Arjan Wilschut en zijn vrouw Marleen. De gemeenteleden hadden om half acht een gezellige avond in de kerkzaal georganiseerd. Vooraf werd het predikantenechtpaar aan de Handelskade ontvangen waar met een sloep werd aangemeerd.
Na bijna vier jaar predikant in Zwartsluis te zijn geweest heeft Wilschut in februari een beroep aangenomen van de GKV Berkel en Rodenrijs. De predikant probeerde eigentijds dicht bij de mensen te staan. Hij betrok meerdere keren jongeren bij de voorbereiding van een dienst. Op zondag 30 juni is er ‘s middags om drie uur in het kerkgebouw aan de Zomerdijk de afscheidsdienst met genodigden.
De predikant was op deeltijdbasis werkzaam in de GKV Zwartsluis. Vrijdagavond stond het programma in het teken van ludieke stukjes, zoals een voordeur quiz door de jeugd, zang ‘Bless the Lord, my soul’, een bijbels spreekwoordenspel, een diapresentatie, muziek en ontmoeting. Er werd een kunstwerk overhandigd en een vlag van Zwartsluis waarop de gemeenteleden hun naam hadden geschreven. Het werd een gezellige avond die rond kwart voor tien werd afgesloten met een dankwoord door de predikant. Wilschut kijkt met dankbaarheid terug op de periode dat hij zijn eerste gemeente in Zwartsluis heeft gediend.
Gepubliceerd door Pieter Polman
Aquaservice