29 maart 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Team Zwartewaterland kijkt nog een keer terug

Geplaatst op: 16 juni 2019

Afgelopen Pinksteren heeft Team Zwartewaterland meegedaan aan de Roparun en deze volbracht. Op vrijdag 7 juni is het voltallige team vertrokken haar Hamburg. Om 11:00uur kreeg het team in Zwartsluis de laatste aanmoedigingen en knuffels van familie, vrienden en bekenden waarna de reis naar Hamburg werd gemaakt. Daar aangekomen is het basiskamp opgebouwd en heeft het team als start gezamenlijk gegeten. Aansluitend allemaal vroeg onder de wol vanwege het te verwachten slaap tekort.

De start van de 560km lange estafettetocht was op zaterdag 8 juni om 13:00uur door Team A. Vervolgens wisselden Team en B elkaar om de 60 km af. Het basiskamp werd steeds 60 km verder weer opgebouwd zodat daar gemasseerd, gegeten en geslapen kon worden. De hele team functioneerde als een geoliede machine. Iedereen deed van hem of haar werd verwacht. Op het basiskamp werden lopers en fietsers steeds gemasseerd en behandeld door de masseurs en verzorgers, de kok zorgde voor het eten en drinken, de technische man bouwde samen met de vrachtwagenchauffeur het kamp op en af en de vrachtwagen chauffeur reed het geheel steeds snel en veilig van locatie naar locatie.

Doordat iedereen op het basiskamp hun werk perfect uitvoerde konden de lopers, fietsers en hun begeleiding zich volledig focussen op de enorme fysieke inspanning waardoor het resultaat optimaal was

Het team heeft enorm geluk gehad met het weer. De voorspellingen waren wisselvallig. Op zaterdag stond er erg veel wind maar bleef het verder op een enkel buitje na, nagenoeg droog en op zondag en maandag was het gewoon warm en was er weinig wind. Alleen net voor de finish kreeg het team nog een flinke bui op de kop, maar dat mocht de pret niet mee drukken, het einde was in zicht. Om 15:45 passeerde Team B de finish in Rotterdam en werd het gehele team door heel veel vrienden, familie en bekenden binnengehaald op het Binnerotte te Rotterdam. De tocht was volbracht!!

Dit jaar heft het team voor het eerst de noordelijke route vanuit Hamburg gelopen. Deze route is 40 kilometer langer maar wel iets vlakker, waardoor de zwaarte nagenoeg gelijk is. Het leuke aan deze route is dat je vanaf zondagochtend alweer in Nederland loopt  door de grensstreek. Hierdoor was het voor familie, vrienden en bekenden mogelijk om het team aan te komen moedigen. Dit werd dan ook volop gedaan wat erg leuk en motiverend was. Al met al was het weer een mooi avontuur waarbij we als team een topprestatie hebben neergezet. Op naar ons jubileumjaar 2020, we gaan dan voor de 5e keer meedoen.

Sponsoren Team Zwartewaterland

Ook dit jaar is Team Zwartewaterland gesteund door zeer veel bedrijven. Naast alle bedrijven zijn we ook dit jaar weer gesteund en ondersteund door heel veel, familie, vrienden, bekenden en gemeentegenoten. Bij deze willen al onze sponsoren heel hartelijk danken. Zonder jullie steun kunnen wij niet mee doen aan dit fantastische evenement en hiermee de stichting Roparun steunen. Er zijn nog wat aflopende acties en hopen op korte termijn het resultaat  bekend te maken.

Uw bijdragen gaan allemaal 1 op 1 door naar de stichting Roparun die hiermee fantastische dingen kan doen. Wilt u zien waar u geld heen gaat? Kijk dan op:

Gesteunde doelen

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice