19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Fancy Fair brengt geluidsinstallatie dichterbij

Geplaatst op: 16 september 2019

De Arembergschool in Zwartsluis zit in een periode van vernieuwingen en aanpassingen. Na de zomervakantie is de school voorzien van nieuw meubilair en werd de peuterspeelgroep van de SKZ in het gebouw gehuisvest. Met de gemeente loopt een traject van renovatie en verduurzaming. Maar de eerstvolgende grote activiteit is vrijdag 20 september. Dan houden school en ouderraad de grote Fancy Fair ten behoeve van de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie die zowel binnen als buiten de school gebruikt kan worden.

‘Een lang gekoesterde wens’, zegt directeur Jeroen Oosterhof van de Arembergschool, die al een jaar of vijftig, zestig het hart van Zwartsluis vormt: midden in een woonwijk, mooi sportveld en schoolplein met het Groote Gat in de achtertuin. Robert Rietman, voorzitter van ouderraad, prijst de vele hulp die is ontvangen van de plaatselijke en regionale middenstand en bedrijven. Hij pikt twee ondernemers eruit, zonder de anderen tekort te willen doen. ‘Dat is Pascal ten Berge van het Sluziger bedrijf Smart AV, die niet alleen voor een prettige prijs de geluidsinstallatie levert maar ook voor de aanleg etc. zorgdraagt. Hij heeft kennis van zaken en levert maatwerk’. Onlosmakelijk met een fancyfair verbonden is een goede verzorging van de inwendige mens. Daarvoor kon andermaal een beroep worden gedaan op Peter Platje van ’t Kraantje in Zwartsluis en zijn partner Elles Oortwijn, die Elly’s Beach&Bistro op de Blauwe Hand bestiert. ‘Dat wordt een mooi dagje beachburgers bakken!’

Bijna tegelijk onderstrepen Oosterhof en Rietman hoe belangrijk het is met name de lokale ondernemers bij dit soort projecten te betrekken. Jeroen Oosterhof: ‘We zitten hier al zo lang midden in Zwartsluis, dan moet je alle activiteiten ontplooien met de mensen van Zwartsluis’. Robert Rietman: ‘Van een van de grootste bedrijven, Vitters Shipyard, tot aan de kleinste eenmanszaken ondersteunen ons’.

Op de Fancy Fair is er niet alleen voldoende eten en drinken, er zijn bijvoorbeeld ook een lotenboom en uiteraard een Rad van Fortuin op het schoolplein. ‘Onze jaarlijkse Fancy Fair is eigenlijk een groot schoolfeest met de ouders erbij’. Er komt een springkussen terwijl er ook een taartenbakwedstrijd gehouden wordt. ‘En de ouders kunnen die taartpunten weer kopen’, klinkt het slim. Er komen workshops zoals nagels lakken, knutselen en tattoos.

Geluid

‘Goed geluid is belangrijk’, benadrukt schooldirecteur Oosterhof. ‘Alle klassen hebben elk jaar een voorstelling. Dan is het belangrijk dat ouders alles goed kunnen horen, óók de kleinste kinderstemmen’. Ouderraadvoorzitter Rietman: ‘De afscheidnemende leerlingen van groep acht doen elk jaar erg hun best om een mooie musical neer te zetten voor de ouders én leerkrachten. Dat moet goed verstaanbaar zijn natuurlijk’.

Het nieuwe geluidssysteem wordt eenvoudig te bedienen met drie knoppen en kan worden aangesloten op microfoons, smartphones en laptops.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice