20 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Wethouder Knol snel op de fiets

Geplaatst op: 16 september 2019

Wethouder Knol heeft zich weer op het podium gefietst van de Wielerdag voor gemeentebestuurders. Die was dit weekeinde in Sluis, de meest zuidwestelijke gemeente van Nederland. Het programma bestond uit een recreatieve toertocht door de gemeente Sluis en een wedstrijd.

De wedstrijd werd gehouden op de promenade van Breskens en een buitendijks gelegen weg. Zeewind, terugdraaiende bochten en 2 dijkopgangen maakten het parkoers selectief. Mede onder impuls van Knol werd het vanaf het begin een harde koers. Al vroeg in de wedstrijd ontstond de beslissende kopgroep met daarin de Hasselter.

Goed samenwerkend liep de voorsprong al snel op. Halverwege de wedstrijd sprongen 2 renners weg waaronder Jeffrey van Agtmaal, wethouder in Woensdrecht. Deze mocht zich uiteindelijk laten huldigen als Nederlands kampioen. Gerrit Knol wist beslag te leggen op de 3e plaats en was hiermee zeer tevreden. “Voor mij zat er gewoon niet meer in. De winnaar is 30 jaar jonger dan ik en rijdt nog wedstrijden bij de eliterenners. Dus, ik ben hiermee content, voorlopig doe ik nog steeds mee”.

Ook over de dag zelf was hij tevreden. “Het is leuk om collega’s in een andere setting te ontmoeten. Toch kom je al snel weer over actuele onderwerpen te praten zoals de PAS wetgeving, de energietransitie en huisvesting. Mooi om zo te kunnen netwerken”. Bij de burgemeesters won Marco Out uit Assen.

Volgend jaar wordt de Wielerdag gehouden in de Brabantse gemeente Rucphen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice