27 januari 2021 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Schoonewelle omgedoopt tot Buisman-museum

Geplaatst op: 21 september 2019

Foto's Jan van Kleef

Meteen veel belangstelling voor de Buisman-expositie in De Sluuspoort. Die werd zaterdagochtend geopend in Museum Schoonewelle. De komende periode is de prachtige verzameling van Freek Kuipers in het Sluziger museum te zien.

Zijn verzamelwoede begon toen hij beroepsmatig werkzaamheden uitvoerde bij het gerenommeerde bedrijf in Zwartsluis en er geboeid raakte door de historie. In de jaren 80 kreeg hij de gelegenheid een behoorlijke Buismancollectie over te nemen van een verzamelaar en vanaf dat moment sloeg het ‘virus’ toe. De verzamelwoede resulteerde in een museum op de zolder van de schuur bij zijn woning in Zwartsluis. Kuipers’ wens om zijn collectie eens op brede wijze te exposeren, leidde eerder dit jaar tot contacten met de werkgroep Exposities van Museum Schoonewelle, die zijn wens warm omarmde.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice