13 augustus 2020 Gebruikers online: 52
Agenda
Active creations

Nieuwe challenges voor ZvZ-minioren

Geplaatst op: 30 september 2019

Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) deed zaterdag met dertien zwemmers mee aan deel 1 van het minioren-junioren circuit in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Dit was de eerste minioren-junioren wedstrijd die in de nieuwe vorm (met challenges) gezwommen werd. Zowel voor de zwemmers als voor de trainers was dit een bijzondere ervaring!

Naast de standaard afstanden en zwemslagen, zwemmen de deelnemers tijdens het minioren-junioren circuit ook zogenoemde ‘challenges’. Deze nieuwe challenges bestaan uit koprol challenge (25 meter vrije slag met 2x een koprol), een benen challenge (50 of 100 meter beenslag) en de vlinderslag benen onder water challenge (10-15 meter vlinderkicks onder water, gevolgd door vrije slag). Ook is er nog een rugslag start challenge, maar deze is niet gezwommen in deze wedstrijd. Deze challenges zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren.

De deelnemers zwommen ca. 4 afstanden waarna het klassement opgemaakt. De snelste 8 zwemmers per leeftijdsgroep kregen een mooie medaille uitgereikt.

Ryan Freriksen, Anna Fix, Emmelien Smelt en Diede Veld behaalden een gouden medaille. Jaydey Schonewille veroverde een zilveren medaille en Rick Smelt een bronzen. Salo Veld en Arthur Alberts behaalden allebei een mooie 6e plaats (in hun eigen leeftijdsgroep); Kaylen Schonewille eindigde op de 7e plek.

Persoonlijke records
Rick Smelt verbeterde zijn tijd op de 200 meter schoolslag met maar liefst 17 seconden! Ook Jette Mensink zwom een prachtige PR van 16 seconden op de 100 meter wisselslag. Diede Veld verbeterde zijn tijd op de 400 meter vrije slag met maar liefst 11 seconden; Ryan Freriksen zwom de 100 meter vrije slag, waar hij eerste werd, in een toptijd van 1.27.17.

Daarnaast zwommen ook Cas Kleinpenning, Nils van Toly, Rosa Visscher, Jette Mensink en Nicky Freriksen (die voor het eerst de 200 meter vrije slag zwom) mooie persoonlijke records.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice