6 juli 2020 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

GKV-leden klaar met Roemeens huis

Geplaatst op: 4 oktober 2019

Het huis dat zes leden van de GKV-kerk in Zwartsluis bouwden in RoemeniĆ« is af. In een dikke week realiseerden ze onderdak voor achttien familieleden. “Het is net een vakantiehuisje, zo mooi’, vertelt Pieter Polman vanuit het Roemeense Cluj.

Het huisje staat middenin de bergen op een stuk grond dat de familie jaren geleden al kocht. Door een ongeluk van een van de kinderen en de slechte gezondheid van vader kwam het nooit van bouwen. Al die tijd leefde de familie op een vuilstortplaats.

De GKV-leden bouwden het huis op de fundering die al was aangelegd. “Een woonkamer, twee slaapkamer, een keuken en zonnepanelen op het dak. Ook wordt het regenwater opgevangen en daarvan kunnen de dieren drinken. Vandaag heb ik nog een oprit gemaakt voor een van de kinderen die in een rolstoel zit. Als je ziet hoe dankbaar de mensen daarvoor zijn…”

Het huisje werd opgetrokken uit dikke blokken en is vrijdag helemaal afgerond. Zaterdag vliegen de GKV-leden na ‘een hele bijzondere week’ terug naar Nederland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “GKV-leden klaar met Roemeens huis”

  1. Erik Driessen schreef:

    thx, tikfout, aangepast.

  2. Jan Smith schreef:

    Cluj, niet club.

  3. Wim Broerse schreef:

    Geweldig wat jullie doen. Ik woon als gepensioneerd Nederlander in Troita,Mures. Ik zie zoveel gezinnen zonder mogelijkheden. Wat een gezegend werk. Groet Wim

Aquaservice