29 maart 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Bijzondere vaartochten in De Wieden

Geplaatst op: 11 oktober 2019

In het weekend van 26 en 27 oktober zijn er twee bijzondere vaartochten vanaf het Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Op 26 oktober is er tijdens de Nacht van de Nacht een speciale vaartocht voor gezinnen in het donker.  Op 27 oktober kunnen bezoekers genieten van de Stilte vaartocht, deze keer tijdens de Dag van de Stilte. Een bijzondere tocht gericht op stilte en het beleven van de natuur. Reserveren kan via: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Nacht van Nacht  Een spannend vaartocht die start op 26 oktober om 19:30 vanaf het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster. Met twee boten varen bezoekers in het donker over de Beulakerwijde om aan te meren aan een stukje van het oude Beulakerpad. Op de heen- of terugweg vertelt de gids het verhaal over het verdronken dorp Beulake en na aankomst op de bestemming wacht er een verassing in het donker. Een leuk, spannend avontuur in het donker voor het hele gezin. Prijzen voor leden: volwassenen €12,50 kinderen €7,00. Niet leden: volwassenen €17,50, kinderen €9,50.

Dag van de Stilte

Zondag 27 oktober is het de Dag van de Stilte en tijdens deze dag kunnen bezoekers meedoen aan de Stilte vaartocht. Stilte en beleving staan voorop bij deze bijzondere tocht in De Wieden. Bezoekers gaan in een kleine groep op avontuur langs de bijzondere en soms verborgen plekken van natuurgebied De Wieden. Hoor de wind door het riet waaien, voel het water tussen de vingers, ruik de herfst op het water. Een vaartocht om het hoofd leeg te maken van de dagelijkse beslommeringen en de voelsprieten aan te scherpen. Een unieke kans om de natuur eens op een andere manier mee te maken. Vertrek om 11:00. Prijzen voor leden: €12,50.  Niet leden:  €17,50. Deze tocht is niet geschikt voor kinderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice