13 juli 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

SportBalanz heel tevreden over eerste jaar

Geplaatst op: 14 oktober 2019

Een beetje op gang komen moest SportBalanz zeker, maar eigenaar Erik Huizing kijkt ‘dik tevreden’ terug op het eerste jaar van de sportschool in Hotel Zwartewater. “Mensen die eenmaal binnen komen zijn enthousiast en nemen vaak weer nieuwe mensen mee”, aldus de Meppeler die in het voorjaar ook naar Zwartsluis verhuist.

Helemaal ingeburgerd kortom aan de boorden van het Zwarte Water. Daar trok hij vorig jaar in de oude squashbaan van Hotel Zwartewater en die toverde hij om tot een moderne hal voor mensen die fit willen worden of meer hun conditie willen verbeteren. “De persoonlijke begeleiding en de sfeer spreekt veel mensen aan. Bovendien zorg ik voor zoveel mogelijk afwisseling in de oefeningen: elk maand is er weer een nieuwe les”, vertelt Huizing.

En dat allemaal in een relatief kleine ruimte. Dat is vermoedelijk ook meteen de kracht. Bij SportBalanz geen verzameling krachtbundels die anderen wellicht wat afschrikken, maar de ruimte om op het eigen niveau te sporten. Onder begeleiding van een ervaren docent. “Na een wat aarzelend begin, is de loop er heel goed ingekomen. Veel sporters komen uit Zwartsluis, maar ook uit Sint Jansklooster, Vollenhove, Blokzijl en Meppel komen mensen hier naartoe. “

Momenteel zitten de ‘personal training’-uren vol, maar voor de overige lessen is zowel ’s ochtends als ’s avonds nog ruimte. “Groot voordeel is onze flexibiliteit, waardoor je komt sporten op de momenten dat het jou uitkomt. Via een app zie je precies welke uren beschikbaar zijn en meld je je aan”, aldus Huizing.

Hij viert het eenjarig bestaan onder meer met een 30-dagen challenge. “Alle leden krijgen een springtouw en doen hopelijk tussen 21 oktober en 21 november mee aan de challenge. De uitdaging is dat je op de 30e dag duizend springtouwbewegingen maakt.”

Kijk voor meer informatie op www.sportbalanz.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice