19 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Mooie zege voor de tafeltennissers

Geplaatst op: 21 oktober 2019

De tafeltennissers van Zwartsluis 1 speelden deze week thuis. De tegenstander was Kampenion, team 7. Het team uit Kampen is een concurrent in de strijd om het kampioenschap. In deze competitie kunnen alle teams van elkaar winnen. In deze wedstrijd ging de winst naar Zwartsluis.

De vorige ontmoeting ging verloren met  5-4. Aldert Vegter opende de avond met een partij die lang duurde voor er een beslissing viel. Hij verloor na vijf games. John van Schellen was snel klaar met oud Sluziger Gert Lok. Hij had maar drie games nodig om de teams weer naast elkaar te zetten. Roel Santbergen speelde een sterke partij, maar helaas hij verloor in vier games. John speelde rustig en bekeken, verloor  nog wel de eerste game, maar in de volgende drie was hij de sterkste speler. En weer was er een gelijke stand. Aldert moest opnieuw zwaar in de reserves tasten, er waren weer vijf games nodig om te winnen. Jammergenoeg was de winst niet voor Aldert. Roel speelde een mooie wedstrijd, waarbij de winst naar beide spelers kon gaan. In de vijfde game wist hij iets afstand te nemen en won de partij. Het was weer gelijk. John was lekker op dreef deze avond. Ook de derde tegenstander moest er aan geloven. Met een goede zege was er voor de eerste keer een voorsprong voor Zwartsluis. Roel speelde weer een goede partij, maar helaas, ook deze tegenstander was iets beter in het afmaken van de wedstrijd. De laatste partij moest bepalen wie er met de winst van door zou gaan. Aldert  speelde rustig en zeer bekeken en sloeg op de juiste momenten toe. Hij wist in vier games te winnen. De eindstand was een kleine maar mooie 5-4 zege voor Zwartsluis.

Het tweede team speelde thuis tegen Batfighters, team 3. Zij komen uit Elburg. Marc de Rijk begon de avond niet sterk. Hij verloor in drie games. Zijn tweede partij ging al iets beter. Hierin was nog game winst . Zijn derde partij was de beste, deze sloot hij af met winst.  Albert Mooiweer begon met een winstpartij. Zijn tweede partij ging al iets moeizamer, maar toch was er winst. De derde partij kon hij niet winnen.  Christophe Meijer begon ook al met winst om dit vervolgens nog eens een keer te doen. Maar zijn derde partij ging helaas verloren De eindstand was ook hier een 5-4 zege.

Het derde team speelde ook al thuis. De tegenstander kwam uit Zwolle. Tegen het negende team van Zwolle had het derde team het zwaar. Gerwin van Dalfzen deed wat hij kon maar helaas, winst zat er deze avond niet in voor hem. Joost de Graaf kon zijn juiste ritme niet vinden. Het lukte hem niet om er meer dan één te winnen. Kenneth van Dijk wist er met veel moeite  twee winstpartijen uit te halen. De eindstand was hier een 6-3 nederlaag.

Het vierde team speelde vrijdag in Ens. Tegen het tweede team van Smash-in begonnen Wietze Bakker en Wout van Dalfzen al met een achterstand, want zij waren maar met z’n tweeën. Dat is nooit een leuk begin van een wedstrijd. En daarom was de eindstand dan ook niet best, een 8-1 nederlaag. Het ene punt kwam op naam van Wout van Dalfzen.

Het vijfde team speelde vrijdag in Hattem, tegen het zevende team van Smash ’70. Twan Ketelapper en Edward de Wit hadden een invaller nodig. Het was Simon ‘l Amie die meeging. Hij speelde goed maar komt nog wel tekort om in de vijfde klasse te winnen.Twan Ketelapper kon maar niet in zijn spel komen, hij verloor deze avond al zijn partijen. Edward de Wit doet het op dit moment goed, zo ook deze avond. Hij kwam tot twee mooie winstpartijen. De eindstand was hier een 7-2 nederlaag.

Het zesde team speelde in-  en tegen het eerste team van Hasselt.  Thimo Smit, Yannick Meijer en Simon l’Amie deden het zeer goed, gezien de eindstand. De game standen waren niet telezen op het wedstrijdformulier. Daarom alleen de eindstand, zij gingen met een 8-1 zege naar huis. Het was Yannick Meijer die één keer een nederlaag moest incasseren.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice