13 augustus 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Active creations

Kees Kist scoort niet met vissen

Geplaatst op: 26 oktober 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmorgen hield HSV Zwartewaterland een koppelwedstrijd  voor leden en niet leden aan het Jaagpad in Hasselt. Onder de 16 aanwezige vissers de bekende oud voetballer Kees Kist uit Steenwijk. Algeheel winnaar werd Wout Jan Kuik uit Zwolle met z’n vismaat Theo Vrijling. Sluziger Wout Vinke ving samen met Marinus Schievink 14.990 kg.

Het is zaterdagmorgen 8 uur wanneer Kees Kist en z’n vismaat Martin Damhuis plek 6 loten in de koppelviswedstrijd van Hengelsportvereniging Zwartewaterland. Een half uur daarvoor heeft Wout Vinke uit Zwartsluis al de visplaatsen aan het dan nog rustige Zwartewater uitgezet. Achttien plekken zijn er gereserveerd en zestien koppels hebben zich aangemeld.

De acht stekken worden in twee groepen met elk 4 koppels uitgezet. Na afloop zijn er voor elke groep twee geldprijzen beschikbaar.

Om negen uur is het startsein en meteen wordt er al vis gevangen die in de leefnetten verdwijnt.

In het uur daarvoor worden er ware kunstwerken als visplaats ingericht. Vele soorten voer en aas is voorhanden zoals maden en pieren die in mest liggen te kronkelen, waarbij paardenmest de voorkeur verdient aldus één van de deelnemers. De vissers maken zich het zitten comfortabel met zogenaamde draaistoelen. Ook een aantal hengels ligt voor handen. Opvallend is dat er 15 vissers met een werphengel vissen terwijl slechts één visser, Jaap Verhey, met een vaste stok vist. Dit doet hij niet onverdienstelijk aangezien hij samen met z’n maat Gerard Slager om 14.00 uur 15, 210 kg in het leefnet heeft, de op één na grootste vangst van de dag.

Nadat het eindsignaal om twee uur heeft geklonken wordt de vis gewogen en is de uitslag als volgt:

Groep Cellemuiden:

1e Jaap Verhey en Gerard Slager met 15, 210 kg vis

2e Wout Vinke en Marinus Schievink met 14, 990 kg vis.

Groep Hasselt:

1e Wout Jan Kuik en Theo Vrijling vingen 15.760 kg vis

2e Jan Eleveld en Evert Smirre vingen 13.840 kg vis.

Nadat alle vis weer teruggezet was in het Zwartewater konden de vier winnaars hun geldprijzen in ontvangst nemen.

Overigens vingen Kees Kist en z’n maat Martin Damhuis een verdienstelijke 11,050 kilogram vis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice