28 maart 2024 Gebruikers online: 50
Agenda
Active creations

Brandweer zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op: 28 oktober 2019

Brandweer IJsselland, waaronder ook het korps van Zwartsluis, heeft een nieuwe campagne ontwikkeld om brandweervrijwilligers in IJsselland te werven. Op 1 november start de regionale wervingscampagne. De gehele maand kunnen liefhebbers solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger voor de brandweerpost bij hun in de buurt.

De nieuwe wervingscampagne ‘wat doe jij over 4 minuten’ is de vervanger van de campagne ‘Maak jij het uit’. “Met deze campagne willen we de veelzijdigheid van het mooie brandweervak in beeld brengen. In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweerman of –vrouw er ineens heel anders uit zien,” aldus Diederik Markvoort, projectleider van de werving en selectie van brandweervrijwilligers.

Informatieavonden

Op 25, 27 en 28 november organiseert de brandweer informatieavonden voor belangstellenden. Daar krijgen zij meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden. Op 25 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Zwolle (Marsweg 39) en Steenwijk (Vendelweg 3). Op 27 november is de informatieavond in de brandweerkazerne van Deventer (Schonenvaardersstraat 5) en op 28 november in de brandweerkazerne van Hardenberg (Europaweg 10). Alle informatieavonden duren van 19:30 tot ongeveer 21:30 uur.

Solliciteren

Op www.brandweer.nl/werken-bij-brandweer-ijsselland is alle informatie te vinden. Vanaf vrijdag 1 november tot en met zondag 1 december kan men online solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij hun in de buurt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice