18 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Provincie pakt verkeerssituatie Zwartsluis aan

Geplaatst op: 1 november 2019

De provincie gaat in het najaar van 2020 de verkeerssituatie van Zwartsluis aanpakken. Dat meldde wethouder Coster donderdagavond in de gemeenteraad. Wat de plannen van de provincie precies zijn, is nog niet bekend. Coster gaat een afspraak maken met de gedeputeerde om zich te laten bijpraten.

Coster kwam op zijn betoog door opmerkingen van CDA’er Van Zandwijk. Die vroeg zich af of de gemeente alle verkeersknelpunten financieel gezien wel kan oplossen. Volgens het CDA zijn er nogal wat knelpunten in Zwartewaterland en lijken die niet altijd de hoogste prioriteit te hebben.

Van Zandwijk zei dat tijdens de behandeling van de zogenoemde programmabegroting. Daaruit blijkt dat Zwartewaterland er financieel nog goed voor staat, maar dat er door de mindere bijdrages uit Den Haag en hoge kosten voor de zorg wel donkere wolken aan de horizon opdoemen. In tegenstelling tot andere gemeentes leidt dat echter nog niet tot hogere belastingen.

Ook heeft de gemeente nog ruimte voor ambities, zo is er geld beschikbaar voor de leefbaarheidsplannen. “Soms lijkt het alsof het college voor Sinterklaas speelt, of misschien moeten wel Sint Maarten zeggen”, vindt Harrie Rietman van de PvdA zelfs, met een schuin oog naar financieel wethouder Maarten Slingerland. Die wijst erop dat het college wel degelijk op de rem trapt, onder meer door plannen te ’temporiseren’.

Coalitiepartij ChristenUnie ziet ook een college dat ‘de tering naar de nering zet’ en ‘verstandig begroot’. BGZ vraagt zich af wat het nut is van alle regionale samenwerkingsverbanden waarin Zwartewaterland plaats heeft genomen. “We blijven maar geld overmaken aan regionale samenwerkingsverbanden rond de jeugdzorg, zonder dat we de baten ook maar enigszins kunnen inschatten”, aldus Kira Fijn.

Alle partijen schaarden zich overigens achter de programmabegroting.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice