6 juli 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Werk in Uitvoering kijkt tevreden terug

Geplaatst op: 4 november 2019

Medio oktober reisde stichting werk in uitvoering af naar Oekraïne voor de jaarlijkse werkweek. Ook dit jaar mogen de vrijwilligers terugkijken op een prachtige reis vol mooie gebeurtenissen.

Een sprekend voorbeeld van een klus was de aanleg van watervoorzieningen bij een oudere dame. “Deze vrouw had in haar hele leven nog nooit gedoucht en kookte het water nog op haar eenvoudige gaskookplaatje. Dan is het prachtig om het leven van zo’n oudere dame makkelijker te maken met een douchecabine, keukenblok en warm- en koudwatervoorziening”, vertelt Harm Winter, vrijwilliger bij de stichting. “Wat trouwens nog grappig is om te vermelden: deze vrouw vond het zó spannend om te douchen, dat ze eerst heeft gewacht tot een familielid haar kon helpen. Het is voor veel mensen daar echt iets onbekends; een onvoorstelbare luxe” vult hij aan.

Volgens Willem Bonsink, eveneens vrijwilliger bij de stichting, is het mooi om te zien dat het werk steeds vlotter gaat. “We kunnen bepaalde werkzaamheden nu twee keer zo snel uitvoeren omdat we als team goed op elkaar zijn ingespeeld en we de producten en gang van zaken in het land beter kennen. Dit jaar hadden we ook een bus met eigen gereedschappen mee, dat werkt sowieso prettig omdat je dan alle professionele middelen bij de hand hebt.”

De mannen zijn bijzonder dankbaar voor de giften die zij uit Zwartsluis en omgeving mochten ontvangen. “Nog vlak voor we vertrokken hebben we een aantal mooie donaties gekregen; we kunnen niet genoeg benadrukken van hoeveel waarde deze giften zijn voor mensen in een land als Oekraïne. Je kunt daar écht hele mooie dingen mee doen en levens veranderen!”

De stichting blikt positief terug en maakt ondertussen alweer plannen voor volgend jaar. “We zijn zeker van plan weer die kant op te gaan; er liggen nog genoeg uitdagingen voor ons in Oekraïne!”, sluit Willem af.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice