2 juni 2020 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Visserskoor zorgt voor happening in De Schans

Geplaatst op: 7 november 2019

Tekst Roel Huls, foto's Jan van Kleef

Prachtige Nederlandstalige zeemansliederen stonden donderdagavond 7 november in De Schans te Zwartsluis op het programma van het Vollenhoofsch Visserskoor. Het koor staat onder leiding van dirigent-accordeonist Date de Witte. Het in 1994 opgerichte koor werd muzikaal begeleid door drie accordeons, een gitarist en drums.

Een optreden van het Vollenhoofsch Visserskoor is een happening die niet snel zal worden vergeten. De bewoners van het woonzorgcentrum en andere senioren kunnen er over meepraten. In een volle zaal brachten de zangers, in klederdracht en op klompen, in een vlot en enthousiast tempo de muziek over naar het publiek.

Het koor begon de avond met het eigen lied ‘Wij zijn het Visserskoor uit Vollenhove’. Natuurlijk ontbraken bekende meezingers over het vissersleven niet. Het was een sfeervol en gezellig optreden. Het slotakkoord rond kwart over negen was een potpourri van zeemansliederen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice