25 juli 2021 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Onbijten op school

Geplaatst op: 8 november 2019

Afgelopen week deden maar liefs 2.750  basisscholen in het hele land mee aan de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt. In totaal ontbeten meer dan een half miljoen kinderen samen op school. Zo ook op de Arembergschool.

Op donderdagochtend 7 november deden leerkrachten en leerlingen traditiegetrouw mee aan dit grootste ontbijtevenement van Nederland. Het Nationaal Schoolontbijt gaf dit jaar een nog beter ontbijtvoorbeeld met een nieuwe samenstelling van het ontbijtpakket, dat uitsluitend bestond uit producten die goedgekeurd zijn door het Voedingscentrum. Als gezonde school wordt dit door de OBS Aremberg natuurlijk volledig ondersteund. Er werd samen ontbeten in de klas met onder andere vers bruin brood, tarwebolletjes, krentenbollen, divers beleg en verschillende soorten fruit.

Met speciaal lesmateriaal is er voor gezorgd dat het ook een leerzaam evenement was. Samen met hun leerkracht hebben de leerlingen ontdekt waarom een goed ontbijt zo belangrijk is: Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen en is vooral lekker en gezellig en geeft een goede start van de dag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice