15 juli 2020 Gebruikers online: 44
Agenda
Active creations

Jonkvrouwen vallen in de smaak

Geplaatst op: 29 november 2019

Tekst Roel Huls, foto's Jan van Kleef

Het optreden van De Jonkvrouwen uit Zwolle in De Schans viel donderdagavond goed in de smaak. Met veel bekende liederen van ‘toen’ hebben de bewoners en belangstellenden genoten van hun optreden. Dirigent is Flip Jonkman die de zaal in beweging weet te krijgen.

De naam van het koor is ontleend aan het eerste deel van de achternaam van de dirigent ‘Jonk’ en zijn ‘vrouwen’ koor. Het koor wordt begeleid door vier muzikanten en is ‘bijzonder en zingt graag ons lied’, aldus de tekst van het intro lied. De gevarieerde nostalgische muziek klinkt bij de ouderen altijd goed in de oren. Op het programma stonden bekende nummers als ‘Middellandse Zee’, Brandend zand’ en ‘Blauwe korenbloemen’. De heerlijke muziekavond werd afgesloten met ‘Butterfy’ en ‘Muss i den’, waarna een warm applaus volgde.

Het eerstvolgende optreden is op donderdag 12 december van Kithara uit Oldebroek. Dit kwartet van vier dames treedt op voor onder meer de EO en slaagt er in om met hun harmonieuze zang en mooie gitaarspel toegankelijke en rustgevende muziek te maken. Deze avond zal ook in het teken staan van Kerst en begint om 19.30 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Jonkvrouwen vallen in de smaak”

 1. Betsy Themmen schreef:

  Hartelijk dank voor de mooie foto’s.
  Het was voor ons weer een genot om te mogen zingen in de Schans. Veel enthousiasme, het is voor ons dan ook heerlijk om te zingen.

  Nogmaals hartelijk dank voor jullie ontvangst en graag tot een volgende keer.
  We wensen jullie allemaal fijne Kerstdagen en alvast een gezond 2020 toe.
  Betsy Themmen, voorzitter Jonkvrouwen.

Aquaservice