13 augustus 2020 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

NEXT STEP viert 35-jarig jubileum

Geplaatst op: 29 november 2019

Prikkebeentje. Dat was de naam waaronder Mariëtte van Daalen in Zwartsluis begon als ondernemer. Ze betrok het pand van bakkerij Strating aan de Nieuwesluis en maakte kleding op maat. Haute Couture.

Ze kwam vanuit het westen en maakte kennis met een compleet andere cultuur. “Ik wilde iets van mezelf hebben”, legt ze haar keuze uit. De gedachte was aanvankelijk om de winkel een paar jaar vol te houden.

En dat liep toch even wat anders. Van Daalen verhuisde het hele centrum van Zwartsluis zo ongeveer door. Na een tijdje aan de Nieuwesluis verruilde ze dat voor een ons aan de Kerkstraat naast visboer Mat van Veen. Het assortiment was toen al uitgebreid met rollen stof.

In de Kerkstraat veranderde de naam naar Mariëttes atelier en modestoffen. Het was de tijd dat de Spar nog in Zwartsluis gevestigd was. Eigenaar Schuitema besloot een nieuw pand te bouwen, waar nu onder andere DA Kiers in gevestigd is. “Dat was heel nieuw voor Zwartsluis”, zegt Van Daalen. “En ik was voor de nieuwste dingen te porren.” Ook daar nam ze haar intrek.

Totdat het huurcontract verlengd moest worden en Kiers wel wilde uitbreiden. “Toen ben ik in het pand waar nu Millefleurs zit gegaan.” De laatste verhuizing was een paar panden verder. Van Daalen zit met wat nu de naam NEXT STEP draagt, ruim 10 jaar in het huidige pand.

Om het 35-jarige jubileum te vieren, hield ze al verscheidene acties. “We zijn begonnen met een bingo, toen hebben we 2000 euro aan kledingbonnen weggegeven.” Nu zijn de feestdagen in aantocht. “December is zo’n maand dat je aan andere mensen denkt. Je wilt wat leuks doen voor een ander, het is mooi om te delen met elkaar.”

Vanwege het jubileum wil Van Daalen nu twee mensen aankleden die het goed kunnen gebruiken, maar er zelf de financiën niet voor hebben. Wie krap zit, of iemand kent die krap zit, kan diegene (of zichzelf) opgeven via WhatsApp: 0629184766. NEXT STEP kiest daar twee mensen uit om kosteloos te stylen. Opgeven kan tot 10 december.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice