28 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Tafeltennissers pakken de titel

Geplaatst op: 1 december 2019

De tafeltennissers van Zwartsluis 1 zijn kampioen. Ze speelden maandagavond de laatste – en beslissende wedstrijd van deze competitie. Het team moest minimaal 5 punten binnenhalen voor het kampioenschap. De wedstrijd tegen het 6e team van Smash ’70, uit Hattem is altijd weer een zware en moeilijke wedstrijd. De eindstanden liggen al jaren dichtbij een gelijkspel. Ook deze keer moesten  er  zeker 4 punten binnen gehaald worden.

Met 4 punten was het wachten op de uitslag van  de wedstrijd Swift tegen Kampenion. Laatstgenoemde kon in punten gelijk komen met Zwartsluis. John van Schellen speelde de openingswedstrijd, deze was niet zo sterk als wij van hem kenden. Hij verloor in 3 games. Roel Santbergen kende een goede start, hij wist in 3 games te winnen. Aldert Vegter probeerde van alles, maar zijn tegenstander bleef rustig en wist Aldert na 5 games te verslaan. Vervolgens verloren Roel en John hun wedstrijden. Zij deden er alles aan, maar ondanks de vele games zat er geen winst in. De achterstand was opgelopen naar 4-1.

Aldert bracht de teams weer dichterbij elkaar. Hij speelde zich in een zeer goede, maar zware partij naar winst.  Roel wist in een zeer spannende partij – hij stond in de 5e game lang op verlies- de achterstand terug te brengen tot 3-4. Aldert speelde zijn laatste partij tegen de rustigste tegenstander van Smash. Deze bleef gewoon goed kijken en wist Aldert uit zijn spel te halen. Door deze nederlaag was de laatste partij wel heel erg belangrijk geworden. Deze moest door John gewonnen worden om toch de druk te verhogen bij Kampenion. In een gelijk opgaande strijd, er waren 5 games nodig, was het John die het vierde punt binnen haalde. Het wachten kon beginnen op de uitslag van donderdag. Deze viel de goede kant op en dus kan het eerste team zich opmaken voor een huldiging en een klein feestje. Heren veel succes in de 2e klasse!

Het 2e team speelde uit in Heerde. Tegen het 4e team van Vined moest er gewonnen worden. Dat deden Harry de Wit, Christophe Meijer en Kenneth van Dijk dan ook. Zij wonnen met  7-2. Kenneth en Christophe wonnen ieder 2 keer. Harry won 3 keer. Door dit resultaat zijn zij veilig, en blijven in de 4e klasse.

Het 3e team speelde thuis tegen Heino, team 8. Ook dit team moest winnen om in de 4e klasse te blijven. Helaas zij verloren de wedstrijd met 5-4. Nu moesten zij afwachten op wat er bij de concurrent gebeurde. Deze mocht niet winnen, maar  jammergenoeg gebeurde dat wel. Ons 3e team degradeert  dus naar de vijfde klasse. Gerwin van Dalfzen kwam in deze wedstrijd niet tot winst. Joost de Graaf won 1 keer. Kenneth van Dijk won 3 keer.

Het 4e team speelde in – en tegen Emmeloord, team 3. Een wedstrijd die er niet meer toe deed, ons 4e bleef in de 5e klasse. Wout van Dalfzen en Wietze Bakker deden nog één keer een beroep op een invaller. Deze keer Mark Smit. Mark wist 1 keer tot winst te komen. Wout won helaas niets en Wietze won ook 1 keer. De eindstand was een 7-2 nederlaag.

Het 5e team speelde tegen NTC Leogang, team 4. De tegenstander uit Nunspeet  en Zwartsluis blijven so wie so in de 5e klasse, wat de uitslag ook zou worden. Edward de Wit en Twan Ketelapper kwamen ieder tot 3 keer winst. Tjalling Wynia won 2 keer. De eindstand was een 8-1 zege.

Het 6e team speelde de laatste wedstrijd in – en tegen Wijhe. Het 3e team van Wijhe was met 7-2 te sterk voor ons 6e  team. Thimo Smit en Yannick Meijer kwamen niet tot winst, maar hebben veel ervaring opgedaan in deze competitie. Mark Smit won 2 keer. Dit team sloot de competitie af op de laatste plaats.

Nu de competitie afgelopen is kunnen de leden zich opmaken voor het clubkampioenschap, dat gehouden wordt op 9 december.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice