25 april 2024 Gebruikers online: 145
Agenda
Active creations

Kithara brengt prachtige klanken in De Schans

Geplaatst op: 13 december 2019

Tekst Roel Huls, foto's Jan van Kleef

Al achttien jaar vormen Harriët Blaauw, Batje Kanis, Willemien Strijkert en Nienke van Norel in deze samenstelling het gitaarkwartet Kithara. Deze naam is afkomstig van het Griekse woord Kithara wat betekent gitaar. De vier vrouwen zijn een veelgevraagd kwartet afkomstig uit Oldebroek.

De bekendheid komt mede door hun optredens in het bekende EO programma ‘Nederland Zingt’. Ook wordt aan veel kerkdiensten medewerking verleend. Donderdagavond 12 december was het gitaarkwartet voor een optreden in Woonzorgcentrum De Schans. Met fijne harmonieuze zang en mooie gitaarmuziek werden de belangstellenden aangeraakt en bemoedigd met geestelijke liederen.

Het is alsof de luisteraars even worden stil gezet bij de drukte van alle dag en luisteren naar wat de Bijbelse liederen hun te zeggen heeft. Het lied ‘Stilte’ (Silance is golden) was adembenemend mooi. Ook werden enkele kerstliederen gespeeld en gezongen. Voor samenzang stonden er twee gezangen op het programma. Het slotlied was het bekende ‘Go tell it on the mountain’. Kithara heeft meerdere CD’s uitgebracht.
De bewoners van het woonzorgcentrum en aanleunwoningen en ouderen uit Zwartsluis kijken terug op een prachtige muziekavond. De leiding ervan was in handen van het stichting bestuurslid Gerrit Sintemaartensdijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice