Agenda
Active creations

Meiden Pegasus pakken de titel

Geplaatst op: 14 december 2019

Pegasus MC1 is zaterdag in eigen huis kampioen geworden. VV Voorsterslag MC4 stond bovenaan met drie punten voorsprong op de meiden van Pegasus, maar de Sluziger meiden hadden nog 1 wedstrijd te gaan waar VV Voorsterslag al uitgespeeld was.

Qua setpunten konden de meiden van Pegasus op gelijke hoogte komen. Dan wordt er uiteindelijke gekeken naar het aantal wedstrijdpunten en die waren ruim in het voordeel van Pegasus. De opdracht luidde dus: win je laatste wedstrijd met 3-0 en je mag jezelf kampioen noemen. Die laatste wedstrijd was dus vandaag tegen Ruutvoorn MC1, die bij winst nog de 2e plek op Pegasus kon veroveren.

Dat het een spannende eindstrijd zou worden bleek wel uit het aanwezige publiek. Op de balustrade in de sporthal van het Agnieten College stonden de toeschouwers drie rijen dik om hun support te tonen. Ook was het team van VV Voorsterslag met hun coach aanwezig om de verrichtingen in deze wedstrijd nauwgezet te volgen. Bij een setje verlies van Pegasus zouden zij immers tot kampioenen gekroond worden. De spanning was onder het aanwezige publiek dan ook voelbaar.

In de eerste set, vanaf het fluitsignaal, nam Pegasus daadkrachtig de leiding. De meiden waren gefocust bezig en lieten zich de kaas niet van het brood eten. Met goede services, gedegen blokkeringen en goed verdedigend werk namen ze al snel een voorsprong op Ruutvoorn. Deze voorsprong bleven ze gedurende de set ook houden, waardoor er veel rust in het team kwam en de meiden begonnen te geloven in zichzelf. Ook de supporters van Pegasus waren er van overtuigd dat ze deze set zouden binnenslepen. Richting de 20 punten liet Ruutvoorn het een klein beetje afweten, waardoor onze dames de laatste vijf punten konden binnen hengelen. Setstand 25-14. Stap 1 was dus gezet.

De 2e set begon Pegasus zoals ze de eerste waren geëindigd. Goed spel, goede communicatie onderling en uitstekende coaching vanaf de zijlijn door Brendan en Wessel resulteerde al snel in een grote voorsprong. De meiden voelden dat het maar zo kon gaan gebeuren……… Met een overweldigende eindspurt eindigde de 2e set in een 25-8 overwinning. Dat was stap 2.

Maar nu ging het erom. Kon Pegasus ook die laatste set winnen en daarmee het kampioenschap vieren? Op de balustrade was onder het aanwezige publiek de spanning voelbaar. Het fluitsignaal voor de derde set klonk en Pegasus ging goed van start door een 4-1 voorsprong te nemen. Ruutvoorn bleek echter deze set taaier te zijn dan de eerste twee sets en kwam vrij eenvoudig terug tot 4-4. En zo schommelde de stand lang tijd door. Pegasus kon niet echt afstand nemen. Het publiek werd luider en probeerde te meiden van Pegasus aan te moedigen. Tot aan de 17 punten bleef het maar gelijk opgaan. Het aanwezige publiek van VV Voorsterslag begon steeds luider te worden. Konden zij dan toch het kampioenschap nog pakken? Zouden de zenuwen Pegasus dan toch parten spelen? Rook Ruutvoorn haar kansen?

Puntje voor puntje ging het richting de eindstreep. Voor de laatste vijf punten gespeeld zouden worden nam Pegasus een kleine voorsprong op Ruutvoorn. Mooie verdedigende acties en prima aanvalswerk zorgde daarvoor. De meiden van Pegasus begonnen er in te geloven. Het aanwezige publiek van Pegasus liet zich ook niet onbetuigd en schreeuwde de meiden richting de 25 punten. Nog vijf, nog vier, nog drie, nog 2, ……… en dan is het ineens matchpoint! En dan zie je de gezichten van de meiden en hun coaches als ook het laatste punt is binnengehaald. Die gezichten waren goud waard!

Pegasus MC1 mag zich na een hevige strijd nu toch echt officieel kampioen noemen. Wat vooral mooi was, was het moment waarop het team van VV Voorsterslag na afloop van de wedstrijd een medaille omhing bij de speelsters van Pegasus. Respect daarvoor is het juiste woord!

Met een medaille om de nek en een bosje bloemen in de hand gingen de meiden (en trainers/coaches) uiterst tevreden huiswaarts.