25 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Radiomarathon in volle gang

Geplaatst op: 19 december 2019

“We zitten er relaxed bij…”, antwoordt Petrit Sterenberg in zijn Onder de Luifel op de vraag hoe het gaat met de radiomarathon van Zwartewaterland Helpt. Rondom een tafel met daarop glazen frisdrank zitten aan het einde van de middag een aantal medewerkers in zwarte T-shirts. Ze kijken met een half oog naar Hendrik Slot en Sluziger Patrick Westhuis die het middagprogramma presenteren.

Dat doen ze vanuit de tijdelijke studio in het cafĂ©. “De opbouw duurt een week”, zegt Sterenberg over de professionele voorzieningen. In een verstopte hoek zit nog een medewerker, die blijkt de regie over een televisieuitzending te hebben. Zwartewaterland Helpt is namelijk ook te volgen op de zender van Salland FM en die is weer te volgen op www.zwartewaterlandhelpt.nl .

De radiomarathon wordt sowieso elk jaar professioneler. “Ik sprak vanochtend op straat nog mensen die zeiden dat ze kunnen horen dat we ervaring hebben. We klinken blijkbaar steeds professioneler. En dat moet ook, want we zijn bezig met serieus radiomaken”, vindt Sterenberg.

Na dertien jaar is hij nog niet uitgekeken op het concept. “We waren dit jaar in het Brandwondencentrum. Dat is de motivatie”, zegt Sterenberg. De stichting zet zich dit jaar namelijk in voor de Stichting Kind en Brandwond. Opnieuw dus een goed doel dat zich inzet voor kinderen, zoals dat ook staat in de statuten van Zwartewaterland Helpt. “We ondersteunen meestal geen lokaal doel, maar leuk is wel dat Zwartewaterlanders daar vaak wel bij betrokken zijn. Of juist totaal niet. Vorig jaar meldden zich inwoners die de organisatie die we steunden helemaal niet kennen. Misschien is dat dit jaar ook wel weer het geval.”

De marathon duurt 65 uur. In de tussentijd worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er vanavond vanaf 20.00 uur een grote bingo in Onder de Luifel. Zaterdagavond wordt dan bekend wat de acties dit jaar hebben opgeleverd. Tussenstanden geeft Zwartewaterland Helpt dit jaar niet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice