13 juli 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Agnieten College laat dromen zien

Geplaatst op: 20 december 2019

Het thema voor de kerstviering op het Agnieten College dit jaar was: Don’t tell me your dreams, show them. Een groep leerlingen uit de derde klas had samen met een aantal docenten een gevarieerde Kerstviering voorbereid. In de aula kwamen leerlingen en personeel bijeen om deze viering met elkaar te beleven.

In de dagopeningen en de lessen godsdienst was er al aandacht voor het thema dromen. Leerlingen hadden hun dromen opgeschreven op post-its, verzameld, besproken en gedeeld. Dromen kunnen prachtig zijn. Je kunt ze uitspreken, maar je kunt ze ook leven, aan mensen laten zien en misschien hen weer inspireren.

Martin Luther King had een droom, hij leefde deze droom en wist daar velen mee te inspireren. Zijn legendarische woorden; I Have a Dream….. uitgesproken in 1963, waarin hij de hoop uitsprak dat mensen ooit op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden, spreken nog steeds mensen over de hele wereld aan.

In de viering bespraken de leerlingen ook de droom van God. Zijn  droom is dat alle mensen in hem geloven, maar wat doe jij daarmee? Met deze gedachte kunnen leerlingen hun welverdiende Kerstvakantie gaan beginnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice