19 april 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Bridgeclub viert 35-jarig jubileum

Geplaatst op: 6 januari 2020

Met een jubileumdrive in combinatie met een ‘walking dinner’ heeft de Sluziger Bridgeclub eind 2019 het 35-jarig bestaan luister bijgezet. Naast het sportieve en gezellige element, was er dit keer ook nadrukkelijk aandacht voor een smakelijke invulling van de bridgeavond.

De oorsprong van de bridgeclub in Zwartsluis ligt in een cursus die de lokale Vereniging van Huisvrouwen begin jaren ’70 organiseerde. Daaruit ontstond een clubje thuisbridgers dat zich, naarmate het aantal belangstellenden toenam, omzette naar de Sluziger Bridgeclub. Domicilie was jarenlang het voormalig Hotel Roskam, nu is dat Hotel Zwartewater. Anno 2019 zijn er binnen de club ruim 50 leden, allen spelen in competitieverband. Afkomstig uit Zwartewaterland en de omliggende regio

Voorzitter Alien Feijth – de Boer, legt uit dat het spel vooral aantrekkelijk is vanwege de snelheid waarmee het gespeeld wordt.  “Geen enkel spel is hetzelfde. De ene keer win je, de andere keer eindig je onderaan. Dat maakt het leuk. Daarnaast hou je de hersenen natuurlijk in beweging en scherp”  Verder is met name het sociale element van groot belang . “Je doet veel contacten op. Ook in dat opzicht is bridgen een goede investering in je oude dag.”

De Sluziger Bridgeclub is een levendige club, het ledenaantal is stabiel. Met enige regelmaat wordt door een NBB docent een cursus voor beginners of gevorderden gegeven. Er heerst een plezierige sfeer op de speelavonden, waarin jaarlijks diverse drives zijn opgenomen. De jaarlijkse kroegentocht aan het ebgin van het seizoen heeft inmiddels een reputatie opgebouwd en trekt vele bridgers vanuit een wijde regio.

In 2019 heeft de Sluziger Bridgeclub zich aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. “Om het voortbestaan van de club te waarborgen. Om ervoor te zorgen dat onze club aanhaakt bij alle ontwikkelingen en modern en eigentijds kan blijven”, licht Alien Feijth toe. “Het biedt tal van voordelen. Zo hebben we direct na de aansluiting onze eigen website kunnen ontwikkelen onder de paraplu van de bond.”

Voor informatie over een bridgecursus of een lidmaatschap van de Sluziger Bridgeclub kan gemaild worden naar: sluzigerbridgeclub@hotmail.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice