19 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Huitema sterk op master-kampioenschappen

Geplaatst op: 29 januari 2020

Elianne Huitema zette tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen knallende tijden neer. Op de 1500 meter verbeterde ze haar persoonlijk record met maar liefst 27 seconden. Daarmee pakte ze onverwachts de derde plek. Ook op de 800 meter haalde ze zes seconden van haar beste tijd af. Dat was goed voor een vierde plek.

Die prestaties geven veel vertrouwen voor het nieuwe triatlon-seizoen. Na een aantal jaren van blessures en teleurstellingen wil de atlete terug naar haar oude niveau. Ze woont sinds vorig jaar weer in de regio en veranderde in oktober van trainer. Ronald Stolk ziet nog volop potentie in Huitema. Die heeft haar twijfel of ze nog op volle kracht topsport wil bedrijven, daarom aan de kant gezet.

“Lang wist ik niet of ik nog door wilde gaan op dit niveau maar miste het vele trainen toch wel. Langzaam ben ik weer gaan opbouwen en dit voelde goed! Het plezier kwam weer terug en uiteindelijk werd het voor mijzelf duidelijk dat ik mijn droom om op de Olympische Spelen te starten nog niet op wil geven en hier wil ik vol voor gaan maar wel via een andere weg. Ik train nu anders. Zo is mijn techniek van het lopen flink aangepakt door Rene Poppe en fiets ik tussen wielrenners.”

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice