22 februari 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Zonneveld presenteert boek en bordspel

Geplaatst op: 12 februari 2020

Auteur Edwin P.C. Zonneveld introduceert zijn vijfde boek op originele wijze. Naast de thriller, die zich afspeelt in de Kop van Overijssel, bedacht de schrijver een bordspel met verwijzingen naar het verhaal. Op 1 maart wordt het gepresenteerd tijdens een speldiner in Restaurant ’t Kraantje.

Edwin Zonneveld is bekend van zijn thriller/detectives in de inspecteur Starck-reeks. Hij schreef sinds 2016 vier boeken (Gezworen Wraak, Vermist in de Kragge, De Schutsloot Moord en Dodelijke Driehoeken). Verleden en heden worden door de auteur geraffineerd gecombineerd tot spannende intriges, die zich afspelen in de natuur in de kop van Overijssel.  Hij gebruikt zonder uitzondering historische feiten en knipoogt graag naar actuele sociale thema’s.

Nu komt zijn nieuwste boek bij Aquazz uit: Schedeljagers. Wederom baseert Zonneveld fictie op feiten uit de geschiedenis van Overijssel en Drenthe. Ook de moeras- en rietcultuur in Steenwijkerland en Zwartewaterland spelen opnieuw een rol. In dit verhaal wordt een lijk gevonden in een eendenkooi. Deze oude vanginrichting voor wilde eenden staat in het middelpunt van een intrige rond een oud grafveld in de buurtschap Zwartewatersklooster nabij Zwartsluis en illegale verzamelaars van schedels.

Dat bracht Zonneveld op het idee om er een bordspel bij te maken, dat door zes personen kan worden gespeeld. Active Creations uit Zwartsluis hielp bij het concept en maakte het design. Elke speler heeft zijn eend en het is de kunst uit de vangpijpen te blijven en zo snel mogelijk de vrijheid in het midden van de kooiplas te bereiken. Als iemand op zijn weg een plaatje tegenkomt, moet de speler een kaart trekken en een actie uitvoeren. Een bijzonder leerzaam spel, omdat gezegden en begrippen uit de wereld van de eendenkooi worden gebruikt, zoals ‘achter de schermen werken’ en ‘de pijp uitgaan’. Tegenwoordig worden eendenkooien vaak beheerd door Natuurmonumenten.

Het spel wordt voor het eerst gespeeld op zondag 1 maart vanaf 16.00 uur in ‘t Kraantje tijdens een heerlijk diner van chefkok Peter Platje, terwijl Zonneveld uitleg geeft en passages uit zijn boek voorleest. Daarna is het spel Eendenkooi te verkrijgen via de website van uitgever Aquazz.

Wie bij deze bijzondere introductie aanwezig wil zijn kan een plekje reserveren via www.tkraantje.nl. Per tafel (van 6 personen) wordt het spel gespeeld. Reserveren kan per persoon of per tafel. Het diner inclusief drankjes kost 49,50 euro per persoon. Na afloop zijn zowel het boek alsook het spel te koop en kunnen deze door de auteur gesigneerd worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice