22 februari 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Provincie stort koude douche uit over Zwartsluis

Geplaatst op: 13 februari 2020

De brief die de gemeenteraad onlangs naar de provincie stuurde over de onveilige verkeerssituatie bij Zwartsluis heeft geen enkel resultaat gehad. Dat bleek donderdagavond tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad. De provincie gaat eind dit jaar de twee provinciale wegen door Zwartsluis asfalteren, maar aan verdere maatregelen denkt de provincie niet.

Volgens Overijssel zijn er de afgelopen jaren geen ongevallen gebeurd op beide wegen. Aan verbeteren van de veiligheid denkt de provincie daarom niet. Voorstellen die de gemeente Zwartewaterland heeft gedaan, zijn in feite de prullenbak in gegooid. De gemeente pleitte onder meer voor duidelijkere oversteekpunten, zodat fietsers meer voorrang zouden krijgen, en beter zichtbaar maken dat automobilisten op een 50 kilometer-weg rijden.

Zwartewaterland ontving echter donderdagmiddag nog een brief waaruit blijkt dat de provincie daar niets inzit. Overijssel gaat asfalteren en kijkt of er nog kleine aanpassingen nodig zijn. Ook stelt de provincie voor om de komgrens vanuit de richting Meppel te verplaatsen naar de rotonde.

Omdat Overijssel binnenkort al wil aanbesteden, lijkt snelle actie nodig. “Laat de gedeputeerde hier maar eens komen kijken….”, nodigt CDA’er Bosma de provincie met irritatie in haar stem uit. “Als je dit niet ziet, wil je het niet zien”, zegt ook VVD’er Smits.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice