25 april 2024 Gebruikers online: 59
Agenda
Active creations

Evita Medendorp begint eigen fotografiebedrijf

Geplaatst op: 18 februari 2020

Evita Medendorp heeft een droom: een eigen fotostudio in het centrum van Zwartsluis. Voorlopig werkt ze vanuit eigen huis, maar de toenemende opdrachten en de enthousiaste reacties daarop houden de droom levendig. “Herinneringen vastleggen…”, vat ze haar werk samen.

Als kind ontdekte ze de fotocamera al. “En vervolgens zette ik de laptop van mijn vader helemaal vol met foto’s. Die heeft ze wel eens allemaal verwijderd”, glimlacht Evita. Regelmatig organiseerde ze ook ‘fotoshoots’ met vriendinnen. “Momenten vastleggen vond ik blijkbaar vroeger al leuk. Het leven gaat zo snel, kijk nou naar je kinderen. Voordat je het weet, weet je niet meer hoe ze als baby waren. Wat is er dan leuker dan die herinneringen vast te leggen op beeld?”

De laatste jaren is ze nog serieuzer met de camera aan de slag. “Een vriendin van me volgde de Fotovakschool. Als ik haar foto’s zag, raakte ik ook geïnspireerd. Toen ben ik ook opleidingen en workshops gaan volgen. En sinds januari ben ik ook officieel ingeschreven bij de kamer van koophandel”, vertelt Evita.

Ze fotografeerde eerst veel in de natuur, maar ondertussen zijn portretten haar favoriete genre. “Newborn fotografie vind ik bijvoorbeeld heel leuk, maar ook cakesmashing is prachtig. Kinderen mogen zich dan helemaal uitleven op een taart. Daar krijg je superspontane foto’s van. Omdat ik ook in de kinderopvang werk, kan ik goed met kinderen omgaan. Ook gezinnen leg ik graag vast en ik ga dit jaar een cursus bruidsfotografie doen.”

De opdrachten komen uit een verrassend grote cirkel rondom Zwartsluis. De foto’s van Evita slaan kortom goed aan. “Ik werk het liefst op locatie, maar heb ook thuis mogelijkheden voor studiofotografie. Die mogelijkheden zou ik graag verder uitbreiden, zodat ik een eigen plek heb voor fotografie. Ik wil hier echt verder mee.”

Meer weten? Kijk dan op www.evitafotografie.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice