18 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

‘Met kleine aanpassingen al grote verbetering mogelijk’

Geplaatst op: 19 februari 2020

“Met betrekkelijk kleine ingrepen kun je de verkeersveiligheid flink verbeteren”, concludeert CDA-statenlid Bart van Moorsel na een rondgang over de provinciale weg in Zwartsluis. Hij is door Margreet Bosma naar het dorp gehaald om de situatie met eigen ogen te bekijken. Vorige week kreeg Zwartewaterland een brief van de provincie waarin de noodzaak tot verkeersmaatregelen op zijn zachtst gezegd nogal betwijfeld werd.

Overijssel wil later dit jaar onderhoud aan de weg plegen en dat zou vooral asfalteren betekenen. Van Moorsel heeft de indruk dat de soep niet zo heet gegeten wordt als die wordt opgediend. “Volgens mij passen maatregelen die hier nodig zijn prima binnen het budget”, zegt hij als hij bij de oversteekplaats bij de COOP staat. Dat lijkt de situatie die hem het meeste zorgen baart. “Echt onvoorstelbaar…”, klinkt het als hij een oudere vrouw op een fiets ziet oversteken. Links en rechts scheren auto’s voorbij.

Volgens Van Moorsel zou de situatie vooral duidelijker moeten, zodat fietsers en voetgangers beter zien waar ze  moeten oversteken, terwijl ze dan ook voor automobilisten zichtbaarder zijn. Bij de Vollenhoofsche Poort ziet hij  mogelijkheden voor een zebrapad, terwijl hij bij de begraafplaats de mogelijkheid van een middengeleider noemt. Dan kunnen voetgangers in ieder geval in twee etappes oversteken.

“Belangrijkste probleem is volgens mij dat dit een 50-kilometerweg is die eruit ziet alsof je 70 of 80 moet. Met kleine maatregelen kun je dat beeld veranderen. Grote ingrepen liggen ook niet voor de hand, omdat het wel een weg is waar doorstroming belangrijk is. Dat is de reden waarom het een provinciale weg is.”

Bosma en raadslid Riezebosch knikken instemmend. Grootse plannen zien ze ook niet zitten. “Er is wel eens over een rotonde bij de COOP gesproken, maar ook vanwege de kerk is daar eigenlijk geen ruimte voor. Je bent dan ook zo een half miljoen verder”, zegt Bosma.

Van Moorsel zegt toe dat hij met de projectleider gaat praten en waar nodig ook contact zoekt met gedeputeerde Boerman.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice