19 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Smelt, Dorgelo en Jansema clubkampioenen ZvZ

Geplaatst op: 1 maart 2020

Foto's Henk Kuik

Bij ZvZwartsluis (ZvZ) stonden zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen op het programma: een spannende wedstrijd voor de ZvZ clubleden-waarin bepaald wordt wie zich clubkampioenen 2020 mogen noemen. Dit jaar werd dit voor het eerst gecombineerd met de clubkampioenschappen van de jongste ZvZ zwemmers. In totaal deden 52 ZvZ zwemmers mee.

De deelnemers zwommen achtereenvolgens de schoolslag, rugslag en vrije slag. De oudere zwemmers zwommen ook nog vlinderslag. Alle gezwommen tijden van alle zwemslagen werden bij elkaar opgeteld. Voor de 3 zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde.

Clubkampioenen 2020
Myrthe Dorgelo ( ook al clubkampioen in 2018 en 2019) en Emmelien Smelt hadden exact hetzelfde puntenaantal behaald en werden daarom allebei clubkampioen bij de dames. Bij de heren was het erg spannend, de punten lagen erg dicht bij elkaar. Na 4 spannende races mocht Daan Jansema zich uiteindelijk, net als vorig jaar, de snelste ZvZ zwemmer bij de heren noemen.

Daarnaast waren er bekers voor de zwemmers met de meeste persoonlijke records. Bij de dames waren dit Myrthe Dorgelo, Kim Schraa en Anna Klomp. Bij de heren waren er PR-bekers voor Diede Veld, Jaydey Schonewille en Rick Smelt. Myrthe Dorgelo heeft het afgelopen seizoen op 3 afstanden op de lange baan (50 meter zwembad) op de schoolslag het clubrecord verbeterd, zij kreeg daarvoor een beker uitgereikt. Ook was er een beker voor de zwemmer die de grootste verbetering had laten zien. Dit jaar was dat Jaydey Schonewille, hij verbeterde zijn pr op de 50 meter vlinderslag met maar liefst 178%.

De 10-persoons estafette aan het eind van de wedstrijd was een leuke afsluiter van deze gezellige clubkampioenschappen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice