29 mei 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Het mysterie van de ‘toren’ is opgehelderd

Geplaatst op: 15 mei 2020

Wilde speculaties over de enorme toren op het industrieterrein van Zwartsluis. Het blijkt te gaan om de Climbing Crane van Lagerwey, heldert Hebo vrijdagmiddag het mysterie op. “De Climbing Crane van Lagerwey, onderdeel van het Duitse Enercon, is ’s werelds eerste zelfstandig klimmende kraan voor de bouw van windturbines. De LCC140 is bedoeld voor het installeren van 4-5MW turbines. De LCC140 ton is het grotere broertje van de eerder succesvol ontwikkeld 60 tons kraan, de LCC60.”

Begin mei zijn de testwerkzaamheden op site gestart en wordt de kraan geassembleerd. Dit gebeurt op het terrein van HEBO Maritiemservice B.V.. Om de kraan functioneel te testen zijn vier torensecties geplaatst. De kraan zal aan deze torensecties worden gehangen waarna functionele testen met de kraan uitgevoerd gaan worden.

In totaal worden twee kranen getest en de testwerkzaamheden zullen doorgaan tot oktober 2020. Na het succesvol afronden van de testen worden de kranen direct ingezet op projecten in Nederland. Mebehulp van deze kraan worden turbines geïnstalleerd tussen de 132 en 166 meter as  hoogte.
Een animatie van de werkende kraan is hier te zien:

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Het mysterie van de ‘toren’ is opgehelderd”

  1. Th. Rettenmund schreef:

    Dat is innovatie, dat is technologie!

  2. Geuje schreef:

    Een hele uitvinding zo’n klimmende kraan.

  3. Gerard schreef:

    Gaaf dat filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aquaservice