19 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Eerste trainingen voor selectie DESZ

Geplaatst op: 16 mei 2020

Tekst en foto's Henk Kuik

Dinsdagavond en zaterdagmorgen werd er weer getraind door de eerste selectie van DESZ.  Na het noodgedwongen stopleggen van de competitie door het uitbreken van het corona virus werd er afgelopen dinsdagavond weer getraind nadat de week daarvoor de jeugd de trainingen had hervat. 

Gekleed in trainingspak en met meenemen van de noodzakelijke bidons  en dergelijke kwamen de spelers vol frisse moed naar het sportpark. Onder hen een aantal nieuwelingen. Dinsdagavond werden door Herwin Talen en Frank Kuurman de eerste trainingsmeters afgelegd en zaterdagmorgen trainden ook Henrico Abma en Robert Redder mee. Deze spelers, respectievelijk afkomstig van Rouveen, Genemuiden, DOS Kampen en Staphorst hadden dispensatie gekregen van de KNVB om nu al mee te kunnen trainen.

Er kan voorlopig niet gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douchen na afloop dient thuis te gebeuren. Dit ingevolge de richtlijnen van het RIVM en de gemeente. Ook mogen toeschouwers het sportpark niet betreden.
Voorafgaande aan de training werd door hoofdtrainer Pim Kaagman de regels uitgelegd waaraan de spelers zich moesten houden tijden de training. Een aantal spelers droeg handschoenen en de trainingen bestonden veelal uit oefeningen met en zonder bal, trapoefeningen en afwerkvormen op het doel.

Tot einde van de maand wordt er op dinsdagavond en zaterdagmorgen getraind. Begin juli start dan de voorbereiding voor het komende voetbalseizoen. Dit zal dan op één van de grasvelden plaats vinden omdat er bij DESZ zowel op het hoofd- als op het trainingsveld een nieuwe kunstgrasmat wordt aangebracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice