15 juli 2020 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Robert Jansema neemt Zwartsluis Actueel over van De Tekstkenner

Geplaatst op: 27 mei 2020

Handen schudden mag niet, een Zwartsluis Actueel-jas overhandigen wel. Foto Henk Kuik

Robert Jansema zet per 1 juni Zwartsluis Actueel voort. De eigenaar van Jansema Media neemt de nieuwswebsite over van De Tekstkenner. Dat bedrijf van Erik Driessen startte vijf jaar geleden bij wijze van experiment de website die al snel uitgroeide tot een belangrijk nieuwsmedium voor Zwartsluis. Momenteel bezoeken dagelijks tweeduizend mensen de website. “Robert is een ambitieuze journalist én bovendien een echte Sluziger. Volgens mij is hij de aangewezen man om de website verder uit te bouwen”, zegt Driessen. 

Beide journalisten kennen elkaar van de pr-commissie van het Corso Sint Jansklooster. “Vorig jaar vroeg ik Robert of hij voor Zwartsluis Actueel wilde schrijven. ‘Misschien kun je de site in de toekomst wel overnemen…’, floepte ik eruit tijdens dat gesprek. Met die toekomst bedoelde ik een jaar of vijf, maar Robert belde een paar weken later al dat hij er eens verder over wilde praten”, zegt Driessen.

Dat gesprek gaf de aanzet tot de verrassende overname. “Ik heb altijd met ontzettend veel plezier gewerkt aan Zwartsluis Actueel. De afgelopen jaren leerde ik veel Sluzigers kennen en ben ik het dorp zeer gaan waarderen. Ondernemers ondersteunden de website ook vanaf het begin en zelfs nu in coronatijd nog. Bovendien bleken fotografen Jan van Kleef en Henk Kuik goud waard. Aan de andere kant is het runnen van drie nieuwswebsites én een tekstbureau soms best pittig. Wat dat betreft klopte Robert op het goede moment aan.”

Robert Jansema

Jansema is enthousiast om het lokale nieuwsmerk over te nemen: “Zwartsluis Actueel is essentieel voor het dorp. Ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om Zwartsluis te informeren en entertainen met lokaal nieuws”, zegt de Sluziger die als 14-jarige mavo-stagiair begon bij ZwartewaterFM en de Zwartewaterkrant. “Daar mocht ik de eerste stappen in de mediawereld zetten. Na vier jaar studeren in Zwolle werk ik sinds een jaar fulltime in de journalistiek als freelance verslaggever bij onder andere De Meppeler Courant, RTV Drenthe en RTV Oost. Daardoor deed ik steeds minder verslag van gebeurtenissen in onze eigen gemeente. Omdat ik dat het afgelopen jaar zo gemist heb, voelde de mogelijkheid om deze site over te nemen als een warm bad.”

Jansema blijft werken voor andere regionale media en wil daarnaast het merk Zwartsluis Actueel verder versterken: “Ik zie zeker kansen de site nog aantrekkelijker te maken door meer audio- en videocontent te maken.” Verder blijft de koers die de online dorpskrant vaart, grotendeels hetzelfde: “Erik en ik hebben veelal dezelfde ideeën over hoe wij lokale journalistiek kunnen bedrijven.”

Genemuiden en Hasselt Actueel

Erik Driessen blijft overigens ook bij de website betrokken. “Het is fijn dat Erik nog voor de site blijft werken en mij waar nodig kan adviseren”, sluit Robert af. De nauwe samenwerking met Genemuiden en Hasselt Actueel, die ook van Driessen zijn, blijft na de overname van Zwartsluis Actueel bestaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Robert Jansema neemt Zwartsluis Actueel over van De Tekstkenner”

  1. Gerrit Koers schreef:

    Waar kan evt de foto’s naar toe mailen.

Aquaservice