6 juli 2020 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Kerken kijken voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden

Geplaatst op: 28 mei 2020

Vanaf komende maandag kunnen en mogen kerken weer diensten beleggen waarbij 30 kerkgangers zijn toegestaan. Maar hoe kijken de kerken in ons dorp daar tegenaan? Zwartsluis Actueel deed een rondje langs de velden.

De kerkdeuren van de Gereformeerde Kerk (PKN) aan het Singel blijven, ondanks de mogelijkheid om diensten te verzorgen tot 30 personen, nog gesloten in juni. Dat meldt de kerkbode van deze kerk. Volgens de richtlijn van de Protestantse Kerk in Nederland is het al wel mogelijk om in kleinschalig verband diensten te beleggen. De gereformeerden kiezen het zekere voor het onzekere en willen vanaf zondag 5 juli weer kerkdiensten houden voor maximaal 100 personen. De kerkenraad houdt 28 juni een ‘oefendienst’.

De Hervormde Gemeente (PKN) aan de Kerkstaat en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) aan de Zomerdijk zijn achter de schermen nog druk bezig met het onderzoeken van mogelijkheden. Joan Spans vertelt namens de kerkenraad van de GKV: “In de loop van juni zullen we gaan proberen om wat meer mensen te verwelkomen in de kerk. Maar de vraag is of er na 1 juli 100 mensen in de kerk kunnen komen, aangezien ons kerkgebouw niet heel groot is en we natuurlijk wel rekening houden met de anderhalve-meter.”

De kerkdiensten blijven te volgen via Kerkdienstgemist.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice