25 september 2020 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Ook seizoen duivensport van start

Geplaatst op: 30 mei 2020

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdag gaan de duiven van een aantal melkers van de Postduif TW deelnemen aan de eerste officiële vlucht van het vliegseizoen.  Vanwege de uitbraak van het covid -19 virus mocht er tot nu toe niet gevlogen geworden in wedstrijdverband bij de NPO. 

De leden hadden een tijdschema gekregen waarop zij hun duiven konden laten inkorven. Hierdoor werd voorkomen dat er teveel leden in het duivenlokaal aanwezig waren.  Bij de entree nam voorzitter Gerjan Kronenberg de duiven in ontvangst nadat hij eerst zijn handen had gewassen. De duivenbakken werden vervolgens door hem ontsmet. Hierna werden de duiven door Jos van Dijk ingekorfd. Ook hij ontsmette steeds zijn handen.

Sommige melkers namen niet deel aan de wedstrijdvlucht, maar hun duiven vliegen buiten wedstrijdverband mee. Deze duiven werden rechtstreeks vanuit de auto in de bakken van de NPO  geplaatst.  Na de inkorving gaan de duiven naar Emmeloord waar de duiven van de afdeling Friesland 96 in de vrachtauto gingen en morgenvroeg worden de duiven in Genne, 106 km vanaf Zwartsluis, gelost.

Voorlopig wordt er alleen vanuit Nederland gevlogen aangezien de duiven België niet in komen vanwege het corona virus.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice